Výhody zakázkové výroby nábytku

Interier 27. listopadu 2020 | 15:07 — Klára Sanders
V dnešní době obchodů s nábytkem, kde vše koupíte hned a sami smontujete, není zakázková výroba nábytku na prvním místě. Má ale spoustu výhod, hlavně pokud zařizujete atypický prostor.
Další 1 fotografie v galerii
Nábytek na míru dodá místnosti kompaktnější vzhled / Pixabay

Zařídit interiér domácnosti je časově a finančně náročné. V podstatě máte dvě možnosti. Buď si veškerý nábytek a doplňky pořídíte hotové v obchodě, nebo jej necháte vyrobit přímo na míru od specializované firmy. Druhá varianta přináší hned několik výhod.

Kompaktnější vzhled

Pokud si necháte vytvořit nábytek na míru, budou jednotlivé komponenty v interiéru domu působit daleko kompaktněji. A to obzvláště tehdy, objednáte-li si realizaci kompletních sestav, případně alespoň zvolíte stejný styl a materiály. 


Při nákupu skříní, jídelních stolů, komod a dalšího vybavení v obchodě se totiž může stát, že všechny pořízené věci sice budou samy o sobě vypadat pěkně, ovšem po umístění do jednoho pokoje se k sobě zkrátka nebudou hodit.

Větší variabilita

Výhodu, kterou přináší pořízení nábytku na zakázku, lze spatřovat také ve větší variabilitě. To znamená, že si sami můžete určit, z jakých materiálů dané produkty budou zhotoveny. V případě, že si nejste tak jisti svými schopnostmi, může vám firma přímo poradit, co je pro vás nejvhodnější.

Lepší zasazení do prostoru

Nábytek na míru je samozřejmě vhodnější i z hlediska prostoru. V případě, že si například necháváte udělat skříň, vytvoří vám ji firma na základě přesných parametrů tak, aby dokonale zapadla na potřebné místo a nevznikala zde žádná zbytečně „hluchá“ místa mezi skříní a stěnami. Psali jsme také: Obývací pokoj by měl být útulný, nadčasový a praktický. Toho docílíte především rozmístěním nábytku

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu