Jak nádherně provonět domácnost. Zkuste trik s aviváží, která je mnohem lepší než drahé difuzéry

Interier 16. ledna 2022 | 19:09 — Zuzana Procházková
Pokud patříte mezi milovníky provoněných domácností, pak jistě kupujete vonné prostředky, jako například difuzéry nebo aromalampy. Tyto prostředky jsou sice účinné, ale poměrně dosti drahé. Existuje však alternativa. Provonět celou domácnost umí i obyčejná aviváž. Ukážeme vám, jak ji použít.
Další 3 fotografie v galerii
Drahé difuzéry si bez problému vyrobíte z toho, co máte běžně doma / Pixabay

Provoněné bydlení nemusí být každému příjemné. Někdo nedává do bytu žádné difuzéry ani vonné svíčky, protože ho z toho rozbolí hlava, jiní zase po nějakých vonných prostředcích sáhnout musí, neboť některé místnosti nevoní zrovna příjemně. V každém případě není potřeba tyto vonné prostředky nadále kupovat, bez problému si je vyrobíte z toho, co máte běžně doma.

Použitý difuzér

V poslední době se na trhu objevují stále nové typy vonných prostředků do bytu. Některé z nich, zejména ty, co vůni uvolňují automaticky, už znovu nevyužijete. Pokud jste ale měli klasický bytový parfém, který uvolňuje vůni z flakonku pomocí dřevěných tyčinek, tak ten lze bez problému opakovaně použít. Pochopitelně si můžete vyrobit i vlastní. Postup je velmi jednoduchý.

Jak si vyrobit vlastní difuzér s tyčinkami

Pakliže nemáte žádný použitý difuzér s tyčinkami, není nic lehčího, než si vyrobit vlastní. Dřevěné tyčinky, které se postarají o to, že se vůně krásně pomalu odpařuje, bez problému nahradíte špejlemi. Pokud nemáte špejle, použít můžete také suché větvičky, které jsou očištěné od kůry. Co se týká flakonku, místo něj lez použít jakoukoli jinou malou nádobku, například skleněnou vázičku nebo sklenici s úzkým hrdlem. Jestliže máte jen sklenici s širokým hrdlem, pak ji uzavřete víčkem a udělejte několik dírek na špejle.

Aviváž místo parfému

Jestliže tedy máte prázdný flakonek a dřevěné tyčinky, tak místo vonného bytového parfému do něj nalijte aviváž. Nejenže se její vůně bude nádherně a pozvolna uvolňovat do celého bytu, ale také vypadá ve flakonku mléčná či jinak zbarvená aviváž velmi pěkně. Nemusíte se bát, že bude vůně příliš intenzivní nebo štiplavá. Naopak, doslova vás to nadchne.

Jak se jednorázově zbavit zápachu v bytě

Může nastat situace, kdy například očekáváte návštěvu a nemáte k dispozici žádné vůně či flakonky na výrobu difuzérů, které by pohltily nepříjemný zápach v domácnosti. Pak vyzkoušejte toto jednorázové řešení zápachu. Byt provoníte tak, že povaříte aviváž s trochou vody v rendlíku. Vůně se velmi rychle dostane do všech místností a pohltí zápach. Dále čtěte: Tvorbě žmolků na svetrech lze předejít už při praní. Stačí použít dva produkty, které máte běžně doma.

Zdroje: thedenverchannel.com, dailystar.co.uk.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu