Pokud chcete zabalit letos dárky originálně, zkuste japonský furoshiki. Tradiční a ekologické balení si oblíbíte

Tipy a inspirace 04. prosince 2021 | 11:01 — Mirka Malá
Furoshiki je tradiční japonská balicí látka čtvercového tvaru, která je šetrná k životnímu prostředí a většinou se používá k balení dárků, přenášení zboží nebo jen jako dekorace. A letos bude ve světě hitem při balení vánočních dárků.
Další 1 fotografie v galerii
Tato tradiční japonská metoda je snadná a krásná / Shutterstock

Furoshiki je v podstatě umění a technika balení zboží a dárků pomocí látky místo balicího papíru. A vypadá velmi hezky.

Proč furoshiki

Protože samotný obal je opakovaně použitelný, je furoshiki udržitelnou alternativou k tradičnímu balicímu papíru. Mějte na paměti, že dárkové tašky a krabice potažené plastem vždy skončí na skládce.

Navíc je Furushiki univerzální. Dárky, zvláště ty podomácku vyrobené, ne vždy máte třeba v krabici nebo krabičce. S furoshiki můžete zabalit své dárky bez ohledu na to, jak bizarní nebo nepravidelně tvarované mohou být, pokud je vaše látka dostatečně velká.

Jak zabalit dárek

První a nejdůležitější věc, kterou potřebujete k výrobě furoshiki, je čtvercový kus látky. Dalším aspektem, kterému byste měli věnovat pozornost, je typ látky, kterou budete používat, například tenká látka nebude dostatečně pevná, aby udržela těžší předměty, a pokud je příliš průhledná, může zase odhalit, co je uvnitř.

Ideální tkanina by tedy měla být dostatečně pevná a hustá, aby chránila samotné předměty, ale ne tak silná, aby bylo obtížné zavázat konce. Bavlna je odolná a oblíbená varianta.

Můžete si dnes také už koupit hotové tzv. furoshiki šátky, které jsou speciálně vyrobeny pro účely balení dárků.  Ale zcela určitě každý doma najde nějakou látku, která se na furoshiki bude hodit.

Nejprve si tedy ten správný kus látky položte na stůl a dárek umístěte do středu. Pak vezměte dva protilehlé konce, dejte je co nejvíce k sobě, aby zakrývaly dárek a udělejte na nich jeden uzel. To samé udělejte i se dvěma zbývajícími konci látky. Následně na obou uzlech udělejte ještě jeden finální uzel. Uzel, který je nahoře, můžete použít pro uchycení dekorace nebo věnování.

Jak je vidět, není to nic složitého a možná budete překvapeni, že tímto způsobem můžete krásně zabalit i něco tak neforemného, jako je láhev něčeho ostřejšího. Furoshiki je tradiční, jednoduché a především krásně vypadá. Dále čtěte: Molům se v kuchyni líbí hlavně před Vánoci. Zakročte proti nim dřív, než vám zamoří všechny zásoby.

Zdroj: Evermine.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu