Výhody zakázkové výroby nábytku

Interier 27. listopadu 2020 | 15:07 — Klára Sanders
V dnešní době obchodů s nábytkem, kde vše koupíte hned a sami smontujete, není zakázková výroba nábytku na prvním místě. Má ale spoustu výhod, hlavně pokud zařizujete atypický prostor.
Další 1 fotografie v galerii
Nábytek na míru dodá místnosti kompaktnější vzhled / Pixabay

Zařídit interiér domácnosti je časově a finančně náročné. V podstatě máte dvě možnosti. Buď si veškerý nábytek a doplňky pořídíte hotové v obchodě, nebo jej necháte vyrobit přímo na míru od specializované firmy. Druhá varianta přináší hned několik výhod.

Kompaktnější vzhled

Pokud si necháte vytvořit nábytek na míru, budou jednotlivé komponenty v interiéru domu působit daleko kompaktněji. A to obzvláště tehdy, objednáte-li si realizaci kompletních sestav, případně alespoň zvolíte stejný styl a materiály. 


Při nákupu skříní, jídelních stolů, komod a dalšího vybavení v obchodě se totiž může stát, že všechny pořízené věci sice budou samy o sobě vypadat pěkně, ovšem po umístění do jednoho pokoje se k sobě zkrátka nebudou hodit.

Větší variabilita

Výhodu, kterou přináší pořízení nábytku na zakázku, lze spatřovat také ve větší variabilitě. To znamená, že si sami můžete určit, z jakých materiálů dané produkty budou zhotoveny. V případě, že si nejste tak jisti svými schopnostmi, může vám firma přímo poradit, co je pro vás nejvhodnější.

Lepší zasazení do prostoru

Nábytek na míru je samozřejmě vhodnější i z hlediska prostoru. V případě, že si například necháváte udělat skříň, vytvoří vám ji firma na základě přesných parametrů tak, aby dokonale zapadla na potřebné místo a nevznikala zde žádná zbytečně „hluchá“ místa mezi skříní a stěnami. Psali jsme také: Obývací pokoj by měl být útulný, nadčasový a praktický. Toho docílíte především rozmístěním nábytku

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu