Ochraňte svůj dům před zloději

Exterier 23. prosince 2020 | 17:08 — Klára Sanders
Přes Vánoce jezdí mnoho lidí pryč. Před odjezdem často přemýšlejí, jak dům ochránit před zloději. A jelikož zloději se nejčastěji vydávají do akce za tmy, můžete například investovat do kamery s nočním viděním.
Další 4 fotografie v galerii
Zabezpečte svůj dům kamerou s nočním viděním / Depositphotos

Zabezpečte dům kamerou

Veřejné osvětlení před domem neustále nefunguje a obáváte se nečekané akce vandalů, kteří se vám chystají posprejovat fasádu? V horším případě vás může čekat nájezd zlodějů, kteří mají v plánu vybílit celý dům. Kamery s nočním viděním jsou schopné využít neviditelného infračerveného světla a snímat záznam i v naprosté tmě, aniž by potřebným osvětlením rušily obyvatele.

Jak velký zorný úhel

Většina bezpečnostních kamer zabere plochu až do padesáti metrů. Řada kamer navíc zajistí křišťálově čistý obraz, ze kterého můžete rozeznat i obličej snímané osoby. Pokud chcete pouze snímat vstupní branku, bohatě postačí zorný úhel do 80°. Jestli však chcete zabírat větší prostranství, poohlédněte se po kameře se zorným úhlem přes 150°. Dle typu můžete mít kameru zapojenou pomocí kabelu, ale fungovat může i díky bateriím.

Připlaťte si za kvalitu

Myslete také na to, že bezpečnostní kamera musí snést déšť a vlhkost, v opačném případě vás může systém upozornit na chyby a následně je dost pravděpodobné, že se budete muset s nahráváním zcela rozloučit. Za profesionálnější kameru můžete zaplatit až několik tisíc korun. Pořídit však můžete i za zhruba tisíc korun.

Pozor na zákon o ochraně osobních údajů

Pokud se rozhodnete pro kameru pořizující záznam, která snímá i veřejné prostranství, je nutné navštívit úřad a kameru zaregistrovat. Stále je totiž nutné respektovat zákon o ochraně osobních údajů. Zároveň nesmíte zapomenout umístit na viditelném místě tabulku, která oznamuje, že prostor je zaznamenáván kamerami. I taková maličkost může případné zloděje odradit. Psali jsme také: Topná sezona zahájena. Projďete si fakta i nejčastější mýty o vytápění

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...