Vestavné spotřebiče v moderní domácnosti nemohou chybět. Neudělejte chybu při jejich výběru

Spotřebiče 26. května 2021 | 12:59 — Marie Drahá
Vypadají elegantně, dokonale splynou s kuchyňskou linkou, přitom nabízí řadu užitečných funkcí, které zpříjemní život v kuchyni. Bez vestavných spotřebičů se dnes moderní domácnost neobejde. Poradíme, na co třeba myslet při jejich výběru.
Další 4 fotografie v galerii
Výsledkem může být dokonalý design / Pexels

S pořizováním vestavných spotřebičů je třeba při plánování kuchyně předem počítat. Přípojky vody, plynu a elektřiny by měly kopírovat návrh, podle kterého se chystáme spotřebiče rozmístit. Jednotlivé přístroje se přitom liší svými rozměry, objemem a možnostmi, které nabízejí.

Vestavné spotřebiče a jejich (ne)výhody

Oproti samostatně stojícím spotřebičům nabízejí vestavné přístroje celou řadu výhod. Vyžadují však přesnou montáž a hůř se opravují.

Lednice

Místo v prostoru šetří vestavná lednice. Pokud vyberete čelní stranu dle kuchyňské linky, výsledkem bude design, který dokonale ladí se zbytkem kuchyně. Na trhu je dnes široká nabídka nejrůznějších typů i modelů těchto lednic. Obvykle jsou o něco dražší, než samostatně stojicí lednice. Náročnější je také jejich montáž.

Pečicí trouba

Největší výhodou vestavné trouby je její umístění. Když umístíte horní okraj trouby do výšky očí, nemusíte se při pečení ohýbat jako v případě, kdy trouba zabírá prostor spodní skříňky. Vestavná trouba působí elegantně, ale při jejím výběru je třeba respektovat přesné rozměry skříněk.

Mikrovlnná trouba

Vestavná mikrovlnná trouba může v domácnosti plně nahradit pečicí troubu. Výhodou je velké množství funkcí, menší velikost a v neposlední řadě také ušetřené místo v kuchyni i v peněžence. Chytrá mikrovlnka s mnoha funkcemi vychází ovšem na jiné peníze než ohřívací klasika.

Varná deska

Přestože se obtížněji opravují, v domácnostech jsou vestavné varné desky stále oblíbenější. Obvykle se umisťují nad vestavné trouby a mohou být sklokeramické, indukční i plynové. V kombinaci představují elegantní design a úsporu místa v kuchyni. Pokud chcete na spotřebičích ušetřit i finančně, dobrou volbou může být set.

Digestoř

Celistvého vzhledu v kuchyni dosáhnete pořízením vestavné digestoře. Hodí se především do větších kuchyní, protože má větší výkonnost. Složitěji se však instaluje, protože se musí vejít do přesných rozměrů. Dále čtěte: Digestoř není jen o designu. Má velký vliv na to, jak se vám v kuchyni dýchá.

Kávovar

Nelpíte při pořizování kávovaru na konkrétním přístroji? Pak si můžete bez obav objednat vestavný. Oproti volně stojícím kávovarům jich nenabízejí výrobci tolik, zato ušetří místo na kuchyňské lince a sjednotí její vzhled. Vestavné kávovary jsou dražší, ale nabízejí pokročilejší systém samočištění.

Myčka na nádobí

Velké oblibě se těší vestavné myčky, které lze podobně jako lednici opatřit dvířkami v barvě linky. Viditelný může být pouze ovládací panel, který poskytne přehled o průběhu mytí. Panel lze ale také skrýt do horní strany dvířek, design kuchyně tedy zůstane neporušený. Vestavné myčky se dělí podle velikosti na 60 cm a 45 cm široké. Ty se hodí spíš pro menší domácnost.

Pračka na praní

Jestli se chystáte pořídit vestavnou pračku, počítejte s tím, že jste odkázáni na přední plnění. Vybírat lze z několika velikostí. Výhodou vestavné pračky jsou přední dvířka, která zakrývají buben i kontrolní panel. Oceníte také, že není tolik hlučná.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...