Mikrovlnka je šikovnější pomocník, než si většina lid myslí. Pomůže s mnohými neoblíbenými činnostmi

Spotřebiče 03. srpna 2021 | 10:22 — Anna Novotná
Ohřívá, peče, rozmrazuje, griluje, zapéká. Tyto funkce se od modernějších mikrovlnek očekávají. Jenže ony toho dokáží mnohem více, někdy až překvapující věci, které byste od tohoto spotřebiče vůbec nečekali.
Další 4 fotografie v galerii
Mikrovlnka vám poslouží k pražení ořechů / Depositphotos

Pokud máte doma mikrovlnnou troubu, byla by škoda ji využívat jen způsobem, ke kterému je předurčena, tedy k ohřívání potravin.

Slupky jsou pryč za pár vteřin

Loupat česnek je jednou z nejotravnějších činností při přípravě jídla. Pokud navíc plánujete použít více česneku, zabere to hodně času, ale také nervů. Obojí si můžete ušetřit, když využijete mikrovlnnou troubu. Stačí do ní vložit stroužky nebo klidně celé palice a zapnout troubu na plný výkon. Za deset až patnáct vteřin bude česnek vláčný a slupky půjdou dolů velmi lehce. Podobný postup lze aplikovat na rajčata a broskve. Jen je nechejte v mikrovlnce půl minuty při plném výkonu. Poté je nechejte dvě až tři minuty vychladnout a pohodlně slupky sundáte jen pomocí prstů.

Voňavé ořechy

Syrové ořechy jsou skvělou alternativou k chipsům či tyčinkám. Ovšem při tepelné úpravě se plně rozvine jejich chuť. Pražit je můžete v troubě, kde to ovšem zabere hodně času. Mikrovlnná trouba nastavená na plný výkon to zvládne za zhruba pět minut. Je však nutné ořechy párkrát zkontrolovat a promíchat, aby se nepřepálily. Čtěte také: Pivo ničí česká těla. Až milion lidí je ohroženo vážnými nemocemi.

Do poslední kapky

Nevíme, koho jako prvního napadlo dát do mikrovlnky citron, ale zjistil zajímavou věc. Pokud dáte do trouby citron na maximálně patnáct vteřin, budete při vymačkávání šťávy příjemně překvapeni. Podaří se vám totiž z citronu vymačkat o něco více šťávy, než kdybyste mu tuto proceduru nedopřáli. Můžete ji aplikovat i na další citrusy, jako jsou pomeranč, grapefruit nebo pomelo.

Chléb jako právě koupený

Po dvou třech dnech je chléb často tak suchý, že už ho využijete maximálně k přípravě topinek. Pokud byste ho chtěli mít zase pěkně vláčný, využijte mikrovlnnou troubu. Vložte do ní chléb a přikryjte jej čistou utěrkou, kterou před tím namočte a dobře vyždímejte. Zapněte troubu na přibližně deset vteřin. Chléb si z utěrky natáhne potřebnou vlhkost a bude mnohem chutnější.

Zdroj: lifehack.org

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu