Obrazy představí vaši osobnost a dodají místnosti charakter. V obývacím pokoji by rozhodně neměly chybět

Interier 04. září 2021 | 10:21 — Marie Drahá
Zajímavý designový doplněk, nebo nutnost? V případě obrazů v obývacím pokoji se bytoví architekti přiklánějí spíš ke druhé variantě. Krom toho, že obraz propůjčí místnosti příjemnou atmosféru, existuje dalších pět důvodů, proč byste se bez něj rozhodně neměli obejít.
Další 3 fotografie v galerii
Jednoduché florální motivy vnesou do interiéru kousek přírody / Depositphotos

Obývací pokoj by měl působit harmonicky a současně reprezentativně. Obrazy v něm mají představovat zajímavý bytový doplněk, ale současně o vás mnohé napovědět. Měly by vždy korespondovat se stylem místnosti. Do jednoduše zařízeného interiéru se hodí například abstraktní obraz nebo vícedílné obrazy, k výraznému zařízení naopak obrazy jednoduchých motivů a jemných barev. Proč si je do obývacího pokoje určitě pořídit?

Dodají místnosti charakter

Při zařizování pokoje vybíráte obrazy obvykle jako poslední. V závislosti na tom, jaké zvolíte, můžete místnosti propůjčit určitý styl. Moderní, klasický, tradiční... stačí si jen vybrat. Teprve obrazy na stěně činí dojem úplným.

Doplňují dekorační příběh

Obraz sám o sobě by nikdy neměl být solitér. Do obývacího pokoje si můžete vybrat takový, který koresponduje s motivem zobrazeným na koberci nebo polštářku. Ručně malovanou výšivku krásně dotvoří obraz vesničana, motiv mraku zkombinujte s monzunem. Je na vás, jaké téma zvolíte.

Reprezentují vaši osobnost

Milujete přírodu? Zvířata? Lidové motivy? Pak by měly zdobit právě stěnu v obývacím pokoji. Volba obrazu vás totiž bude skvěle definovat. V takové místnosti se navíc budete cítit opravdu dobře.

Nabízejí prostor pro experiment

Olej, akvarel, smíšená média... V obývacím pokoji si můžete dovolit vyzkoušet prakticky všechno. Nebojte se experimentovat a vyzkoušet různé kombinace technik, motivů i rámů. Také pomocí nich můžete vytvářet na stěně vlastní příběhy. Dále čtěte: Nejoblíbenější stínomilné pokojovky, které rozzáří i ten nejtmavší kout.

Jsou tématem pro konverzace

Přijde k vám návštěva a diskuse vázne? Obrazy na stěně mohou dokonale prolomit ledy a přinést zajímavé téma konverzace. Myslete vždy na to, že když člověk interpretuje umělecké dílo, mluví současně o svých názorech a postoji k životu.

Zdroj: thespruce.com, cestakbydleni.cz.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu