Eukalyptus ve sprše je velkým trendem. Vonět vydrží několik týdnů a zároveň uleví ucpanému nosu

Interier 01. října 2021 | 16:51 — Kateřina Kofroňová
Zavěšená kytice eukalyptu v koupelně patří mezi nejnovější trendy. Lidé si věší ve sprchovém koutě nebo vedle vany eukalyptus nejen proto, aby jejich koupelna působila jako lázně, ale má to ještě jednu výhodu. Pára z vaší ranní nebo večerní sprchy totiž uvolňuje esenciální oleje z listů a vaše koupelna pak voní božsky, navíc se vám hned lépe dýchá.
Další 1 fotografie v galerii
Eukalyptus vypadá v interiéru velmi dekorativně a vkusně / Depositphotos

Esenciální oleje uvolňované z eukalyptu při sprchování mohou pomoci zmírnit přetížení organismu, které je pro podzim a zimu typické. Také nám pomohou při zahlenění, kašli a mírném nachlazení. Navíc dokáží snižovat bolest, otoky a záněty. Dokonce prý vdechování eukalyptové esence pomáhá snížit krevní tlak.

Pokud je vám vůně eukalyptu příjemná, na nic nečekejte a utíkejte pro něj do květinářství. Nejenže vám pomůže na podzim získat pocit svěžesti, ale krásně voní a v koupelně se vám bude vyjímat.

Uvolněte vonné oleje

Pokud přivážete svazek eukalyptu pod sprchovou hlavici (máte-li ji připevněnou ke zdi) tak, jak jste ji přinesli z květinářství, vůni nejspíš téměř neucítíte. Proto doporučujeme předtím svazek položit na pevnou podložku a válečkem nebo láhví od vína párkrát přes eukalyptus přejet. Uvolní se tak esenciální oleje a vůně bude intenzivnější. Záleží ovšem také na tom, jak velkou máte koupelnu a jak se vůně rozplyne.

Jak dlouho vydrží

Vůně vám vydrží několik týdnů. Záleží na tom, jak často se sprchujete a jak často se esenciální oleje z eukalyptu budou uvolňovat. Jakmile však shledáte, že už nic necítíte, jednoduše si zajděte koupit nový svazek. Eukalyptus ve sprše je poměně levný nápad do koupelny, který dodá vašemu prostoru nádech luxusu a vnese do vaší koupelny uklidňující lázeňskou atmosféru. Kromě toho dodá vaší koupelně texturu a vnese do ní trochu života.

Alternativy

Eukalyptus navíc není jedinou rostlinou, kterou lze takto použít. Skvělými alternativami jsou dozajista rozmarýn, máta peprná, levandule nebo citronová tráva. Skvěle voní, krásně vypadají a pokud nemáte rádi stereotyp, můžete je nekonečně střídat a kombinovat. Dále čtěte: Rustikální prvky v koupelně vytvářejí klidný a přírodní prostor inspirovaný venkovem.

Zdroj: idealhome.co.uk, healthline.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu