Jak si zařídit bydlení podle znamení zvěrokruhu. Astrologové sestavili základní rady

Interier 25. listopadu 2021 | 10:01 — Anna Novotná
Stejně jako jsou pro každé znamení zvěrokruhu typické některé osobnostní rysy, bylo vypozorováno, že existují i shodné prvky, které se týkají bydlení. Někdo upřednostňuje maximální pohodlí, jiný sleduje trendy a musí mít to nejnovější, další nedá dopustit na retro. A když se v domácnosti potkají různá znamení, je dobré najít společné prvky, aby se doma cítili všichni co nejpříjemněji.
Další 3 fotografie v galerii
Astrologové sestavili základní rady pro maximálně pohodlné bydlení / Shutterstock

Astrologové, bytoví designeři a psychologové si dali práci a sestavili hlavní představy o bydlení podle znamení horoskopu. Podívejte se, zda se v jejich popisu najdete. Možná se pak inspirujete ke změnám, které by váš dům – váš hrad ještě více zútulnily.

Beran (21. březen – 20. duben)

Berani, a zvláště ženy narozené v tomto znamení, jsou známými workoholiky a mají hodně koníčků, proto není divu, že se rádi obklopují knihami a příručkami všeho druhu. Proto potřebují opravdu velkou knihovnu. Pokud jste doposud knihy skladovali někde na hromádkách, je načase zařídit si velkou knihovnu doplněnou fotografiemi a květinami, která se stane vaším uklidňujícím oltářem.

Býk (21. duben – 21. květen)

Býci jsou sice výbušní, ale ve své podstatě pohodáři, kteří ocení opravdu velkou a pohodlnou sedačku s mnoha polštáři a velkými dekami. Nebo ještě lépe celý kout i s křesly a konferenčním stolkem, kde budou mít vše po ruce. Tento prostor se stane ideálním místem nejen pro přijímání návštěv, ale i chvíle o samotě s knížkou nebo vlastními bohatými myšlenkami a fantaziemi.  

Blíženec (22. květen – 21. červen)

Pokud jste narození v tomto znamení, pravděpodobně nemáte vyhraněnou představu o svém bydlení. Klidně vás uspokojí mix retro stylu s trendy doplňky a spotřebiči, které jakoby do vůbec interiéru nepatřily. Blíženci jsou zvědavé a měnící se znamení, kterému nejsou cizí časté obměny v podobě malování, tapetování, nábytku a celkových přeměn místností. Když už se doma necítíte úplně ve své kůži, popřemýšlejte o změně, která vám zase načas dodá pocit klidu a bezpečí.

Rak (22. červen – 22. červenec)

Raci se nejlépe cítí ve své kuchyni. A také mají rádi otevřené prostory a časté návštěvy, proto se budou cítit jako ryba ve vodě ve velkém obývacím pokoji s jídelním koutem. Raci také milují rustikální styl a velmi dobře se cítí obklopeni přírodou. Pokud to tedy vaše finanční situace dovolí, uvažujte o malebné chaloupce blízko lesa, kde se také více naplní vaše další vášeň – dobře a s láskou se postarat o celou vaši jistě početnou rodinu.

Lev (23. červenec – 22. srpen)

Lvi se rádi chlubí svým domovem, proto si zakládají na kvalitě, stylu a pokud možno i luxusu. Největší pozornost věnují své koupelně a ložnici, kde rádi tráví co nejvíce času. Velmi dobře se budete cítit, pokud si domácnost vybavíte v takzvaném glamour stylu, kde nebude nouze o velká zrcadla s mohutnými zlacenými rámy a spoustou blyštivých doplňků.

Panna (23. srpen – 22. září)

Praktické znamení jako Panna miluje multifunkční nábytek. Vyberte si tedy konferenční stolek, který je zároveň psacím stolem, nebo snovou rozkládací pohovku, která má kolem sebe úložný prostor. Určitě popřemýšlejte také o sklápěcí posteli, která vám umožní vytvořit spoustu volného prostoru například pro cvičení. Pouvažujte o všech místech v domácnosti, které by šly využít na různé poličky a jiný druh skladovacích prostor, kterých nikdy není dost.

Váhy (23. září – 23. říjen)

Váhy jsou společenské znamení a milují hosty, mají vytříbený vkus, smysl pro krásu a jejich domácnost je vždy perfektně esteticky sladěná. Dávají přednost vybavení, které jim dokáže zpříjemnit život, a to nejlépe v podobě starožitného nábytku. Tipem pro vás může být například barový globus s vašimi oblíbenými nápoji, kterými můžete potěšit nejen sebe, ale i své návštěvy.

Štír (24. říjen – 22. listopad)

Odvážné a silné znamení, jako je Štír, bude milovat netradiční dekorační kousky a prvky, které nemá nikdo jiný. Nebojí se experimentovat a kombinovat jak styly, tak barvy. I když jim nesvědčí úplná samota, vždy potřebují mít koutek jen pro sebe, kam se mohou ukrýt před celým světem a kam si mohou občas zalézt i před svou rodinou. Čtěte také: Omlazování pomocí terapie červeným světlem doma opravdu funguje. Záleží na správném výběru přístroje.

Střelec (23. listopad – 21. prosinec)

Dobrodružný Střelec miluje ve svém krásném domově přírodní materiály. Nábytek proto vybírejte nejlépe z masivu a nebojte se nadměrně velkých zelených rostlin. Máte rádi jednoduché interiéry bez žádných zbytečností. Vše by mělo být praktické a nejlépe multifunkční. I když si nepotrpíte na zbytečné dekorace, nebojte se vybrat si jeden monumentální předmět, který bude blízký vašemu srdci. Takovým může být třeba socha buddhy, kopie indiánského totemu nebo při nedostatku místa velkoformátový obraz či fotografie.

Kozoroh (22. prosinec – 20. leden)

Toto znamení miluje nové a minimalistické prvky, ale také má rádo staré a cenné dekorativní předměty. Váš životní prostor by měl být elegantní a dobře organizovaný. Dobrou práci vám udělá moderní knihovna, kde budete mít své vzácné knihy, oblíbené filmy, cédéčka a suvenýry. Tradice u vás hrají velkou roli, proto je dobré mít na očích vzpomínky na všechny milé události. I když jste melancholičtí a občas bez nálady, v hlavě si nosíte nápady, které byste si měli konečně troufnout realizovat, a to i právě co se týká bydlení.

Vodnář (21. leden – 20. únor)

Znamení, které miluje přírodu a denní snění, se bude cítit dobře v moderní domácnosti s velkými okny. Pokud je nemáte, rozhodně byste měli místnosti prosvětlit pomocí vymalování a světlých barev. Nábytek a dekorace by neměly být fádní, nebojte se zakřivených linií, pruhů nebo obrazových mozaik. Rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, i když často jen ve své hlavě. Pokud nežijete sami, nebojte se v rámci možností prosadit si svou, uvidíte, že se vám bude doma lépe dýchat.

Ryby (21. únor – 20. březen)

Protože vše o znamení Ryb souvisí s vodou, přizpůsobte tomu i svou domácnost. Nemusíte ji zrovna přestavět na přímořskou rybářskou baštu, ale pár dekorací připomínajících život u vody nebo moře vám vždy udělá radost. No a samozřejmě všechny odstíny modré nejen na stěnách. Interiéry vybavte tak, aby se vám snadno uklízely a pořiďte si dobrou HiFi soustavu nebo bezdrátová sluchátka, díky nimž se budete moci ponořit do hlubin svého nitra.

Zdroj: Daily dream decor, Architectural digest.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...