Nechcete kupovat vánoční strom nebo máte málo místa? Udělejte si ho na zdi

Interier 15. prosince 2021 | 08:41 — Mirka Malá
Nebaví vás vánoční stromky? Nebo letos hledáte něco nového, popřípadě máte málo místa? Je tu řešení. Prostě si stromek udělejte na zdi. Je to skvělá dekorace a nezabere žádné místo.
Další 1 fotografie v galerii
Stromky na zdi jsou velmi dekorativní / Shutterstock

Je to chytré, velmi dekorativní a prostor šetřící řešení a svým způsobem také inovativní. K vánočnímu stromku na zdi můžete přistoupit dvěma způsoby. Buď si koupíte umělé větve nebo girlandy, nebo si na ně skočíte do lesa, čímž se nepřipravíte o borovicovou nebo smrkovou vůni.

Jak na realizaci

Nejprve si vyznačte na zdi trojúhelník s lepicími háčky, které po novém roce snadno ze zdi zase sundáte, aniž byste poškodili nátěr. Ideálně vyměřte výšku cca 1,8 metru od špičky stromku a následně si označte pět pater pod ní pro postupně se rozšiřují větve. Ale můžete samozřejmě mít i na zdi mnohem menší stromeček. Záleží jen na vás.

Pomocí nůžek si nastříhejte jednotlivé délky z girlandy a položte je na nalepené háčky. To samé udělejte i v případě, že si z lesa přinesete čerstvé větve. A to je všechno. Máte stromeček. A můžete ho také ozdobit i rozsvítit vánočními řetězy.

Můžete improvizovat

Stromek na zdi samozřejmě můžete udělat zcela podle vlastního vkusu a můžete být klidně i hodně kreativní. Nemusíte použít nakonec ani girlandy či živé borovicové či smrkové větvičky, stromek totiž můžete třeba udělat i z očištěných stromových větví.

Stejně tak můžete improvizovat i s jeho velikostí, špičku stromku můžete rovnou nahradit třeba velkou hvězdou a tak dál. Možností je spouta a vánoční strom na zdi bude zcela podle vašich představ. Dále čtěte: Vánoční stromek v proutěném košíku je trendem letošních svátků. Vypadá hezky a velmi přírodně.

Zdroj: Martha Stewart.

Související články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu