Jaký nábytek vybrat do kanceláře

Externí článek 16. května 2023 | 13:43 — redakce
Kanceláře už dávno nejsou sterilními a nevlídnými místnostmi. Naopak. Dnes se firmy snaží zařídit kanceláře s ohledem na pohodlí svých zaměstnanců a zároveň tak, aby styl a design odrážel filosofii firemní značky. Jaký nábytek tedy vybrat do kanceláře, aby plnil nejen funkci praktickou, ale i estetickou?
Další 2 fotografie v galerii
Skříně a police pomohou udržet kancelář přehlednou a organizovanou / archiv klienta

Stoly a židle

Samozřejmostí je výběr kvalitních stolů a kancelářských židlí.
Vyberte velikost a tvar stolu, aby se vešel do místnosti a zároveň aby bylo dostatek prostoru pro práci i průchod okolo stolu. Stůl by měl být stabilní a vyroben z kvalitních materiálů. Výška stolu by měla být nastavitelná pro pohodlné sedění u počítače. Trendem jsou také stoly, u kterých lze nastavit různou výšku pro práci v sedě a vestoje. Pracovní stůl nemusí mít jen tradiční obdélníkový tvar. Uvolněnějším dojmem působí stoly organických tvarů, které ale stále musí splňovat požadavky na pohodlnou práci.¨

Ergonomické křeslo s nastavitelnými opěrkami, výškou a sklonem sedáku a opěradla by mělo být prioritou. Barevnost židlí nemusí být vůbec fádní, na výběr je mnoho druhů materiálů potahů v nepřeberném množství barev, takže židle mohou být zajímavým prvkem, který podtrhne firemní styl.

Úložný nábytek

Skříně a police pomohou udržet kancelář přehlednou a organizovanou. Skříně by měly být dostatečně velké na uložení všech potřebných dokumentů a dalších věcí. Materiál skříní by měl ladit s celkovým pojetím kanceláře. Volit můžete masivní dřevo či dýhu, laminovaný nábytek a nebo kov.

Kovový kancelářský nábytek má mnoho výhod - je velmi pevný, odolný a rozhodně neplatí, že by designové nezapadl do vaší kanceláře. Různé kartotéky, skříně na dokumenty a výkresy, pojízdné kontejnery nebo zásuvkové skříně z kovu mohou mít velké množství dezénů. Volit můžete z různých barevných provedení nebo také kombinovat lamino a kov. Dokonce je dnes i možnost nechat dvířka z lamina potisknout vlastním dekorem nebo fotografií, takže takový nábytek může ještě více ladit s vaší značkou a být tím jedinečným kouskem, který vaši kancelář odliší.

Pokud potřebujete uchovávat citlivé materiály, zvažte skříně s uzamykatelnými dveřmi nebo zámky na zásuvky. Máte málo prostoru? Zvolte spíše skříně s posuvnými dveřmi nebo roletami.

Doplňky

Ani v kanceláři by neměly chybět dobře promyšlené dekorace a doplňky. Velkým trendem je použití rostlin, protože mají pozitivní vliv na pohodu zaměstnanců. Kromě tradičních rostlin v květináčích se v kancelářích stále častěji uplatňují bezúdržbové mechové stěny nebo živé obrazy se samozavlažovacím systémem.

V závislosti na firemní kultuře lze do kanceláří umisťovat i nábytek, který běžně používáme spíš v obývacích pokojích - různé sedačky, sedací pytle, závěsná houpací křesla a jiný odpočinkový nábytek.

Pokud se jedná o velký otevřený prostor kanceláře, je dobré vytvořit různá zákoutí pro soukromé jednání nebo hovory. K tomu můžou posloužit přepážky nebo paravány z různých materiálů a také stále populárnější odhlučněné kancelářské budky. Vhodné mohou být také akustické panely, které tlumí šíření zvuku a vytvářejí příjemnější prostředí.

Všechny tyto prvky dávají prostor pro uplatnění designu, který podtrhne firemní kulturu.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu