Novou manželskou postel vybírejte s ohledem na prostor, ve kterém bude

Interier 18. února 2021 | 10:14 — Klára Sanders
Manželská postel je neodmyslitelnou součástí každé ložnice. Pokud si pořizujete novou manželskou postel, důležitá je její velikost. V první řadě se vám musí vejít do prostoru, do kterého ji chcete dát.
Další 3 fotografie v galerii
Při výběru velikosti postele berte v potaz prostorové možnosti pokoje / Pixabay

Aby se vám v posteli dobře spalo, je důležité, abyste v ní měli dostatek prostoru. U příliš malé postele hrozí, že se ani jeden z partnerů pohodlně nevyspí a příliš velká postel naopak vede k odcizení mezi párem.

Výběr je opravdu široký

V dnešní době je celá škála služeb, zboží, materiálů ve všech oblastech. Jinak tomu není ani u nábytku a manželských postelí. Nejenže si můžete zvolit, z čeho vůbec bude základ postele, ať už chcete dřevo, kov nebo něco jiného, ale můžete si vybrat i nepřeberné množství matrací, prostěradel a povlečení.

Velikost postele

Při výběru velikosti postele berte v potaz prostorové možnosti pokoje a nezapomeňte, že vedle postele je potřeba postavit ještě noční stolky. Zároveň by průchod mezi postelí a stěnou či skříní měl být alespoň 50 centimetrů.

Záleží i na vaší postavě a očekáváních

Důležité je ale koupit vhodnou velikost postele. Najdete velikosti od 140 na 200 centimetrů po 200 na 200 centimetrů. Pokud jste s přítelem drobnější postavy a ani nemáte velkou ložnici, klidně si vystačíte s velikostí 140 na 200 centimetrů.

Když přece jen váháte, jestli nebude postel malá, jděte radši do větší s rozměry 160 na 200 centimetrů. Nabízí přece jen prostor o 20 centimetrů větší, přitom zase nezabere tak mnoho místa a do ložnice si můžete dát i další věci.

Pokud jste ale přece jen větší nebo ani váš protějšek nepatří k žádným střízlíkům, je lepší sáhnout po posteli velké 180 na 200 centimetrů. Nebudete se tak bát otočit bez toho, aniž partnerovi vyrazíte při otáčení loktem zub nebo se mu nechtěně podepíšete pěstí pod oko.

Místo pro celou rodinu

Jestli zbožňujete prostor, rádi dovádíte v posteli a často v ní přivítáte i děti nebo tam taháte psa, neváhejte a zvolte variantu 200 na 200 centimetrů. Sice zabere více místa, ale budete si připadat jako ve velkém království, kam poskládáte klidně celou rodinu! Psali jsme také: Výhody a nevýhody kožené sedačky.

Témata: postel, velikost, matrace
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu