Kousky nábytku, na kterých se v domácnosti opravdu šetřit nevyplatí

Interier 14. května 2021 | 10:03 — Marie Drahá
Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci, řekl kdysi jistý Rothshild. Kus pravdy najdeme v jeho slovech i dnes. Zařídit si vlastní bydlení znamená mnohdy sáhnout do veškerých rezerv nebo požádat o půjčku. Jsou však věci, na kterých se šetřit jednoznačně nevyplatí.
Další 4 fotografie v galerii
Čtyřčlenná rodina si s menší pohovkou nevystačí / Depositphotos

Stále čtete o tom, kde všude lze využít staré vybavení pro prarodičích, jak nejlépe zrenovovat nábytek nebo čemu všemu dát při zařizování bytu druhou šanci? Doba fandí recyklaci a udržitelnému způsobu života, trendy jsou i vintage kousky nebo kombinace pravěku a moderny. Přesto je třeba zvážit, na jakých kouscích lze ve skutečnosti uspořit a kdy bychom mohli laciné koupě už za několik let hořce litovat.

Kvalitní spánek

V posteli strávíme až polovinu života. Aby byl odpočinek kvalitní, prostředí na spánek tomu musí odpovídat. Nejdůležitějším kusem nábytku v ložnici je postel, která by měla být dostatečně široká, optimálně vysoká a na dotek příjemná. Vybrat si novou postel v prodejně, kde si ji rovnou vyzkoušíte, se určitě vyplatí. Pohodlné lůžko se neobejde bez kvalitní matrace. Příjemné povlečení je už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Dokonalý relax

Obývací pokoj by měl být uzpůsoben všem členům domácnosti, kteří v něm tráví svůj volný čas. Velkou část prostoru obvykle zabírá pohovka. Měla by se vám líbit, ale současně nabídnout dostatek prostoru i pohodlí pro všechny. Kromě velikosti a designu nezapomínejte na správnou volbu materiálu. Vyplatí se pořídit si sedačku se snadnou údržbou, obzvlášť pokud v domácnosti žijí děti nebo zvířecí miláčci. Také pohovku je lepší si před koupí osobně vyzkoušet. Dále čtěte: Tipy na různé styly, v jakých si můžete zařídit obývací pokoj.

Příjemné stolování

Šetřit se nevyplatí ani v kuchyni. Korpusy kuchyňských skříněk možná ošidíte, v případě jídelního stolu si ale dejte raději záležet. Stůl je místem, kde se při jídle schází celá rodina. Časem k němu získáte citový vztah, takže vybírejte skutečně pečlivě. Vybírat můžete z nejrůznějších materiálů, s masivem ale chybu určitě neuděláte. Pokud bude navíc stůl bytelný, praktický na údržbu a nabídne místa navíc případným hostům, není co řešit.

Efektivní home office

Hrbit se při práci z domova u kuchyňského stolu rozhodně není řešením. Nemáte místo na vlastní pracovnu? Vytvořit se dá i na malém kousku kterékoliv z místností v bytě. Abyste si kvůli zaměstnání neodrovnali záda, investujte do kvalitní ergonomické židle. Praktický je zvýšený opěrák zad, polstrované područky a pevný bederní pás. Příjemným bonusem může být prodyšná látka na sedáku.

Kvalita a bezpečí pro děti

Speciální kapitolou je pak dětský pokoj, kde považujeme za nejdůležitější kusy nábytku postel a pracovní zázemí, tedy židli a k ní odpovídající stůl. Veškerý nábytek by měl odpovídat potřebám dítěte a jeho věku. Chcete ušetřit? Dobrou volbou může být rostoucí nábytek, který vydrží dětem v pokoji celou řadu let. Neutrální odstíny jsou sázkou na jistotu. Místnost lze vždy oživit veselými dekoracemi.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu