Podzim nemusí být depresivní. Vyzdobte si byt či dům podzimními dekoracemi a budete se doma cítili příjemněji

Interier 16. září 2021 | 14:55 — Mirka Malá
Příchod podzimu znamená nové roční období. Dny se začnou zkracovat, venkovní teploty budou postupně klesat a my začneme více času trávit uvnitř. Proto bytoví designéři radí změnit dekoraci, abychom se doma cítili lépe.
Další 3 fotografie v galerii
Barvy a teplé světlo jsou ústředními body podzimního dekoru / Depositphotos

Jak se dny budou krátit, přijde samozřejmě i změna naší nálady. A proto je důležité vylepšit domácí atmosféru dekorem, který v nás vyvolá příjemné pocity. Jak tedy na podzimní dekorování?

Světlo a barvy

Pro eklektický a elegantní podzimní dekor vytvořte posezení s polštáři v odstínech rzi, žluté a zelené. Květiny a rostliny přispějí k příjemné atmosféře, stejně jako světla a lampy s teplým světlem.

Barevné zátiší

Zní to jako klišé, ale buďte si jistí, že se na své zátiší budete často a s radostí dívat. Do velké vázy použijte barevné květiny a zátiší doplňte sezonními produkty, jako jsou dýně či jablka. Koutek rozsviťte svíčkami. Ovoce můžete naaranžovat do nějaké pěkné dekorativní krabice nebo skříňky.

Barevné dekorativní polštářky

O těch už ostatně byla řeč v souvislosti s obývákovým posezením v podzimním stylu. Ale zapomínat nesmíme ani na ložnici. Přeměňte neutrální ložnici z léta na podzim začleněním přírodních prvků, jako jsou jednoduché vázy plné sušeného listí, a rozházejte po posteli polštáře v podobných barvách jako v obýváku.

Terasa a zahrada

Pokud bydlíte v domě, pak možná máte k dispozici posezení na terase a také kus zahrady. I když večerní teploty nebudou zrovna vybízet k pobytu venku, rozhodně to vyzkoušejte.

Terasu vybavte polštářky a dekami a popřípadě i ohřívači, abyste si na ní mohli po večeři společně posedět a vypít čaj či kávu nebo sklenku vína. A pokud máte k dispozici venkovní jídelní stůl a židle, udělejte si na zahradě speciální podzimní aranžmá.

Není totiž nic hezčího, než když si večer prostřete na zahradě stůl, ozdobíte třeba svíčkami a okolí rozzáříte lampičkami. Taková venkovní večeře bude nejen romantická, ale velmi uklidňující a příjemná. Dále čtěte: Co musíte udělat, když se do vašeho domu dostane myš.

Zdroj: The Spruce.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu