Podzim nemusí být depresivní. Vyzdobte si byt či dům podzimními dekoracemi a budete se doma cítili příjemněji

Interier 16. září 2021 | 14:55 — Mirka Malá
Příchod podzimu znamená nové roční období. Dny se začnou zkracovat, venkovní teploty budou postupně klesat a my začneme více času trávit uvnitř. Proto bytoví designéři radí změnit dekoraci, abychom se doma cítili lépe.
Další 3 fotografie v galerii
Barvy a teplé světlo jsou ústředními body podzimního dekoru / Depositphotos

Jak se dny budou krátit, přijde samozřejmě i změna naší nálady. A proto je důležité vylepšit domácí atmosféru dekorem, který v nás vyvolá příjemné pocity. Jak tedy na podzimní dekorování?

Světlo a barvy

Pro eklektický a elegantní podzimní dekor vytvořte posezení s polštáři v odstínech rzi, žluté a zelené. Květiny a rostliny přispějí k příjemné atmosféře, stejně jako světla a lampy s teplým světlem.

Barevné zátiší

Zní to jako klišé, ale buďte si jistí, že se na své zátiší budete často a s radostí dívat. Do velké vázy použijte barevné květiny a zátiší doplňte sezonními produkty, jako jsou dýně či jablka. Koutek rozsviťte svíčkami. Ovoce můžete naaranžovat do nějaké pěkné dekorativní krabice nebo skříňky.

Barevné dekorativní polštářky

O těch už ostatně byla řeč v souvislosti s obývákovým posezením v podzimním stylu. Ale zapomínat nesmíme ani na ložnici. Přeměňte neutrální ložnici z léta na podzim začleněním přírodních prvků, jako jsou jednoduché vázy plné sušeného listí, a rozházejte po posteli polštáře v podobných barvách jako v obýváku.

Terasa a zahrada

Pokud bydlíte v domě, pak možná máte k dispozici posezení na terase a také kus zahrady. I když večerní teploty nebudou zrovna vybízet k pobytu venku, rozhodně to vyzkoušejte.

Terasu vybavte polštářky a dekami a popřípadě i ohřívači, abyste si na ní mohli po večeři společně posedět a vypít čaj či kávu nebo sklenku vína. A pokud máte k dispozici venkovní jídelní stůl a židle, udělejte si na zahradě speciální podzimní aranžmá.

Není totiž nic hezčího, než když si večer prostřete na zahradě stůl, ozdobíte třeba svíčkami a okolí rozzáříte lampičkami. Taková venkovní večeře bude nejen romantická, ale velmi uklidňující a příjemná. Dále čtěte: Co musíte udělat, když se do vašeho domu dostane myš.

Zdroj: The Spruce.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu