Trendy letošního roku podle bytových designérů: Zelené a modré interiéry

Interier 12. ledna 2022 | 14:41 — Mirka Malá
Nejen zelené a modré interiéry jsou trendem v bytovém designu letošního roku. Je jich samozřejmě hned několik, ale pojďme začít barvami. Zelená a modrá budou udávat tón v designových trendech roku 2022.
Další 2 fotografie v galerii
Zelené odstíny budou letos velmi oblíbené / Depositphotos

Zelená a modrá nejsou vlastně ani žádným velkým překvapením. Ostatně společnost Pantone barvou roku 2022 vyhlásila odstín modré. Takže co se s těmito barvami vlastně dá dělat?

Zelená

Zelená barva bude opravdu letos top. Faktem je, že zelené odstíny dominovaly bytovému designu už v loňském roce a zdá se, že popularita zelené jde stále nahoru. Stačí si vzpomenout na šalvějově zelené stěny, olivově laděné doplňky nebo smaragdové akcenty, které zkrátka udělají šmrncovním jakýkoliv prostor.

Jak tedy ideálně zakomponujete zelenou do svého interiéru? Šalvějový odstín a minerální zelené odstíny přinášejí přírodu do interiéru a obohacují vnitřní prostory. Celá zelená místnost by ale působila nedobrým dojmem a po čase byste se v ní mohli cítit i depresivně.

Takže pokud nechcete příliš sahat do svého už zařízeného interiéru, vneste do něho zelenou pomocí různých doplňků. Zkuste samozřejmě zelené dekorační polštářky nebo nějaké se zeleným potiskem a zamyslete se i nad dekorativními předměty, jako jsou třeba vázy. Do koupelny si můžete pořídit zelené ručníky a další dekorativní doplňky.

Modrá

Modrá patří ke studeným barvám, a protože se stala barvou letošního roku, znamená to, že bytoví designéři stanovili nový designový trend. Trend studených odstínů.

Jak ale s takovou studenou modrou zacházet? Podle designérů funguje velmi dobře se světlými dřevěnými tóny  a lze ji také v interiéru dobře kombinovat s bílou a šedou, které ve většině domácností dosud dominují. A stejně jako u zelené platí, že studenou modrou můžete do svého interiéru propašovat prostřednictvím různých bytových doplňků, které vašim prostorám dodají nový šmrnc. Dále čtěte: Několik způsobů, jak si usnadnit práci při úklidu a ušetřit výrazně čas.

Zdroj: Woman and HomeArchitectural Digest.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu