Další trendy v bytovém designu roku 2022: Multifunční prostory a otevřené police

Interier 14. ledna 2022 | 14:10 — Mirka Malá
Letošních trendů v bytovém designu je hned několik. Co se týče barev, jsou to především zelená a studená modrá, ale designéři toho připravili samozřejmě mnohem víc.
Další 2 fotografie v galerii
Nebojte se polic v kuchyni / Depositphotos

Reagovali také na fakt, že stále probíhá koronavirová pandemie a řada lidí stále pracuje z domova. A tak se mezi letošní designové trendy dostaly i multifunční prostory a otevřené police.

Multifunkční prostory

Multifunkční prostory budou podle designérů v letošním roce stále velmi důležité, a to díky pokračující práci z domova. Právě kvůli tzv. home office se interiéry musely změnit za pochodu tak, aby v nich lidé mohli pohodlně pracovat.

Místo toho, aby se s počítačem sedělo u kuchyňského stolu nebo na gauči v obýváku, protože sotva má někdo doma vlastní pracovnu, je tu najednou nábytek, který dokáže být víceučelový. To znamená, že si například můžete pořídit takový stůl přiměřených rozměrů, který poslouží přes den jako pracovní a večer třeba jako toaletní stolek. A klidně do něho lze i lecos uložit. Do takového kusu se rozhodně vyplatí investovat, pokud víte, že prací z domova budete trávit delší čas. Pokud máte balkón či terasu, tak skvělou vychytávkou je umělý travní koberec, který vám plně nahradí opravdovou trávu a to například v centru města. Pořiďte si kousek své oázy do vašeho domova.

Otevřené police

Otevřené police samozřejmě s home office nijak nesouvisejí. Jde čistě o nový trend, který dává vale zavřeným skříňkám. A budou doslova hitem v kuchyňském designu roku 2022.

To znamená, že zkrátka vystavíte svoje nádobí a další kuchyňské potřeby a vybavení na police místo toho, abyste je zavírali do skříněk. Někdo může namítat, že prostor pak může působit trochu neuklizeně, ale designéři mají docela jasno, proč tento trend navrhli. Jde především o to, že otevřené police dodávají domovu útulný prvek. Ale pozor. Pokud se do změny své kuchyně budete chtít pustit, pak vězte, že i otevřené police mají svůj řád a rozhodně na ně nemůžete ukládat páté přes deváté. Ale když se to udělá správně, vytvoříte tak opravdu domácký a příjemný vzhled.

Zdroj: Woman and Home, The Spruce.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu