Co pomůže k vytvoření útulného domova? Vsaďte na teplé světlo, polštáře a květiny, radí designéři

Interier 17. září 2022 | 17:44 — Pavla Krejčí
Toužíte po větším pohodlí ve vašem domově? Máte pocit, že mu něco schází? Žádný problém! Pomocí těchto čtyř tipů můžete během okamžiku vytvořit příjemnou atmosféru.
Další 2 fotografie v galerii
Pomocé detailů zútulníte svůj domov / Pixabay

Každý se chce ve svém domě cítit bezpečně a útulně. Ale vytvořit takový domov není tak snadné, jak se řekne. Často jsou to jen maličkosti, díky kterým vypadá domov úplně jinak. Zde jsou čtyři tajemství pro vytvoření útulného domova.

Vyberte teplé světlo

Osvětlení je základem pro vytvoření útulné atmosféry. Spoléhat se pouze na ostré stropní osvětlení nepřinese efekt, který hledáte. Kombinace různých světelných zdrojů například stmívatelné stojací lampy a několika stolních lamp působí obzvláště útulně. A pokud přidáte vonné svíčky, dodají místnosti zvláštní atmosféru.

Naaranžujte deky a polštáře

Vyberte si pěkné, kvalitní přikrývky, které ladí s vaším obývacím prostorem a ložnicí. Na pohled hezká přikrývka na gauči v obývacím pokoji povzbudí hosty, aby se cítili jako doma. Stejně tak neučiníte špatně, pokud ponecháte přehoz na posteli – dodá jí pěkný dekorativní nádech. Postupujte tak i v případě volby polštářů. Příjemné barvy i materiál navodí tu pravou atmosféru.

„Přikrývky jsou klíčovou složkou pro zútulnění domova. Díky nim se budete cítit jako doma a existuje mnoho způsobů, jak je začlenit do svých obytných prostor," říká designér Kobi Karp.

Natrhejte čerstvé květiny

Čerstvé květiny nebo rostliny jsou skvělým doplňkem do kuchyně či obývacího pokoje. Pokojové rostliny nebo vázy s čerstvými květinami nejen dodají prostoru trochu barvy, ale také působí uvolněnějším dojmem.

„Nejenže poskytují spojení s přírodou, které nám v městských oblastech často chybí, ale navozují pocit klidu, dokážou snížit stres a únavu, a mohou dokonce zlepšit náladu. To vše přispívá k dosažení příjemného pocitu,“ říká Esmeralda Salinas, certifikovaná poradkyně pro moderní Feng Shui.

Přidejte texturu

Interiéroví designeři doporučují přidat do každé místnosti domu textury. „Samet, umělá kožešina, žinylka a mohér jsou krásné texturní látky, které okamžitě dodají vašemu domovu teplo a hloubku. Navíc jsou měkké na dotek. A kdo by se nechtěl mazlit s plyšovou a pohodlnou látkou?" říká designérka Alice Chiu. Psali jsme také: Barva ložnice má vliv na sex. Karamelová a červená je jistota, šedé se vyhněte

Autorský článek, další zdroj: mydomaine.com, apartmenttherapy.com

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu