Dekorace do domácnosti: Nápady a inspirace

Komerční sdělení 20. června 2023 | 16:18 — redakce
Útočiště, bezpečné místo, komfortní zóna. Aby váš domov byl skutečně domovem, je potřeba, abyste se v něm cítili dobře. Svůj pocit z prostoru, kam se den co den vracíte, můžete podpořit stylovými dekoracemi. A často stačí malé změny, které vám přinesou velký efekt.
Vybírejte takové věci, které vám dělají radost a díky kterým se cítíte dobře / Sinsay

Než začneme s jakýmikoliv úpravami, pojďte si alespoň v hlavě rozplánovat koncept budoucího domova. Vyčleňte si věci, které si rozhodně chcete ponechat, ty kterých se chcete zbavit a ty, u kterých zatím nemáte tušení. To vám dá alespoň ze začátku lepší představu, co vlastně potřebujete pořídi a s čím můžete pracovat. 

TIP: Dekorace, textil i nábytek můžete vybírat třeba na https://www.sinsay.com/cz/cz/.

Kvalitní a nadčasový nábytek

Kromě doplňků a dekorací, které můžete v čase obměňovat, je dobré mít základní kousky nábytku, které vám vydrží dlouhá léta. Takový gauč, postel nebo třeba jídelní stůl, jsou dlouhodobější investice, u kterých se vyplatí důkladně vybírat z pohledu materiálu i provedení, aby byl výsledný kus nábytku pevný, odolný a zkrátka ve všech ohledech kvalitní. 

Vybírejte takové kousky, které jsou nadčasové a budou se dát dobře kombinovat i v jiných prostorách. Přece jen takový gauč nekupujete na rok, a pokud byste se v budoucnu stěhovali, pak by měl bez obav zapadnout i jinam.

Knihovny a dělící stěny

Knihovny mají v interiéru své nezaměnitelné místo. Kromě toho, že jsou praktické, vypadají i samotné knihy jako velmi vkusná dekorace do bytu. Vyhrajte si i se samotnou barevností knih a slaďte je podle barvy hřbetu. Tak získáte designový koutek, který upoutá na první pohled. 

TIP: Pokud bojujete s prostorem a rádi byste využili nějaký praktický prvek jako dělící část mezi obývací a jídelní zónou, vybírejte právě knihovny-regály, které umístíte do prostoru. Budou sloužit jako dělící stěna.

Pracovní koutek s pohodlnou židlí

Pokud pracujete z domova, je pohodlné místo k práci prakticky nutností. I to si ale můžete vyšperkovat dle svého gusta. Základem je dostatečně prostorný pracovní stůl, pro zdraví zad je zase důležitá kvalitní ergonomická židle.

Pamatujte na to, že právě pracovnu byste měli mít alespoň částečně oddělenou od dalších zón v bytě. Oddělit prostor vám pomůže právě regál, dekorační lamely nebo třeba paraván, který umístíte mezi pracovní a relaxační část. 

Světlo, které vám dá spát 

Ač se to nemusí zdát, světlo má velký vliv na náš cirkadiánní rytmus. Večer byste se měli vyhýbat modrému světlu z obrazovek počítačů a mobilních telefonů, i přímé bílé světlo ale nemusí dělat dobrotu. Lampičky a stojací lampy se žlutým či červeným večerním světlem vám nejen podtrhnou večerní atmosféru, ale bude se vám díky nim mnohem lépe usínat.

Doplňky, které oživí jakýkoliv prostor

Dekorační polštářky, plédy, květináče a pokojovky. Často stačí opravdu malá změna. Kromě nábytku, který je většinou stabilní, jsou to právě doplňky, které vnesou do vašeho interiéru svěží dech klidně každý měsíc. Výraznější barvy se klidně nebojte vnést do textilií nebo povlečení. 

Zkrátka a dobře: Záleží na vás, čím si budete chtít svůj pokoj oživit. Vybírejte takové věci, které vám dělají radost a díky kterým se cítíte dobře. 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu