Jak se nadobro zbavit mravenců v koupelně bez použití chemie. Zasáhnout musíte ihned, jakmile spatříte prvního

Koupelna 25. března 2022 | 09:47 — Zuzana Procházková
Koupelna je pro mravence velmi atraktivním místem. Důvod je prostý. Mravenci milují tmavé prostory, vlhko, vůni sprchových gelů či jiných prostředků, a pokud používáte například peelingy na cukrové bázi, pak máte na problému zaděláno. Co tedy dělat, pokud se vám v koupelně začnou množit?
Další 3 fotografie v galerii
Jakmile zpozorujete v domě mravence, musíte hned zasáhnout / Depositphotos

Mravenci v koupelně dokážou pořádně potrápit. Jakmile zpozorujete prvního, je potřeba přijmout určitá opatření, neboť v opačném případě jich budete mít za pár dnů doma stovky.

Jak se mravenci do koupelny dostávají

První věc, kterou musíte podle hunker.com udělat, je zjistit, proč jsou konkrétně ve vaší koupelně. Prohlédněte si proto důkladně celou koupelnu, přičemž se zaměřte na spáry, těsnění kolem vany či sprchového koutu a místa za koupelnovým nábytkem, kam běžně nevidíte. Také zkontrolujte těsnění kolem oken. Hledejte praskliny ve spárách a jiné škvíry, kterými se mravenci do koupelny dostávají. To je první věc, kterou je potřeba identifikovat.

Zablokujte jim všechny cesty

Jakmile zjistíte onu stěžejní věc, tedy cestu, kudy se mravenci dostávají do vaší koupelny, tak máte napůl vyhráno. Nyní je potřeba ve druhém kroku všechny tyto mravenčí cesty eliminovat. Nalezené škvíry, štěrbiny a praskliny ve spárách či těsnění nyní pečlivě opravte.

Eliminujte to, co mravence přitahuje

Ve třetím kroku se poté podle rady sunrisespecialty.com zaměřte na to, co mravence tak láká do vašich domácností, konkrétně tedy koupelen. Vyčistěte proto odpady, ukliďte podlahu, vyperte koupelnové koberečky, vyhoďte obsah koše a vydezinfikujte jej. To vše totiž velmi láká mravence do vašich koupelen. Do všech odpadů můžete pro jistotu nasypat kypřicí prášek nebo jedlou sodu a zalít horkou vodou. Poté se zaměřte na vlhkost, která je také vážným faktorem. Snažte se koupelnu udržovat v suchu, vyvětranou a vytírejte přebytečnou vodu. V poslední řadě dbejte na to, abyste nenechávali zbytky sprchových gelů, šamponů ani jiných kosmetických produktů na vaně či ve sprchovém koutě. Sprchové gely mějte vždy čisté a zavřené.

Jak se zbavit mravenců přírodní cestou

Díky výše uvedeným třem krokům byste měli mít od mravenců pokoj. Pokud se ale i tak ve vaší koupelně občas nějaký ten mravenec vyskytne a vy nemůžete přijít na to, odkud přichází, pak můžete vyzkoušet některý z osvědčených triků, jak je vypudit. Jedná se o ryze přírodní cesty, které oproti chemickým prostředkům nemůžou uškodit žádnému členu vaší rodiny, a navíc jsou šetrné k životnímu prostředí.

Vůně, které mravence odpuzují

Jednou z nejlepších cest je vytvoření vlastního postřiku z vůní, které mravence silně odpuzují. Jedná se o vůni čajovníku, hřebíčku, kajenského pepře, citronu, pomeranče, nebo máty peprné. Použít můžete jak esenciální oleje, tak koření i čerstvou surovinu. Záleží na vás, co máte po ruce a co vám voní nejvíce. Směs vytvoříte jednoduše, a to smícháním dané ingredience s vodou. Poté ji nalijte do rozprašovače a postříkejte všechna místa v koupelně, kde se mravenci vyskytují. Uvidíte, že po nich nezbude ani památky. Dále čtěte: Smutná zpráva pro houbaře: Jarní houby dle mykologa neporostou, na vině je nepříznivé počasí.

Zdroj: sunrisespecialty.com, hunker.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bouřky mohou být nebezpečné. Proč byste měli vynechat sprchování a mytí nádobí během bouřky?

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu