Originální kořenky si můžete sami vyrobit a přijdou vás na pár korun

Kuchyně 03. prosince 2020 | 10:29 — Klára Sanders
Pokud rádi vaříte, určitě máte v kuchyni zásobu různých druhů koření. Koření se většinou prodává v papírových pytlících, které se zrovna dobře neuskladňují. Ozdobte si kuchyň vlastnoručně vyrobenými kořenkami. Zbavíte se tak nevzhledných pytlíků a vaše koření budete mít po ruce.
Další 1 fotografie v galerii
Dózy na koření už se dávno neschovávají do skříněk / Pexels

Dózy na koření už se dávno neschovávají do skříněk. Pokud máte kořenky dokonalého designu, dokáží vám výrazně dokreslit interiér a navíc dodávají kuchyni na osobitosti a útulnosti. A ty nejosobitější jsou ty, které si vyrobíte sami dle vlastního vkusu.  

Skleněné kořenky

Vyrobit si takovou kořenku můžete z úplně obyčejné skleničky od marmelády, přesnídávky nebo jiné vhodné pochutiny. Protože se koření lépe daří ve světlu nepřístupných nádobách, natřete sklenici rychleschnoucí barvou, ale takovou, která snese omytí. Zdobit ji můžete permanentním fixem nebo tavnou pistolí s barevnými náplněmi. 

Kořenky z krabiček od Tic Tacu

Nevíte, jak využít krabičky od Tic Tacu a je vám líto je vyhodit? Pak z nich vyrobte kořenky. Výborně těsní a perfektně dávkují koření. Jsou lehce skladovatelné a snadno je popíšete. Výroba je jednoduchá. Krabičku jen vymyjte, vysušte a následně popište. Krabičku si můžete i pomalovat.

Kořenky v bublifuku

Dalším skvělým nápadem jsou pak kořenky vytvořené z plastových lahviček od bublifuku. Jejich výhodou je nejen stabilita, ale často mívají také uzávěr s okénkem, do kterého lze nasypat trochu koření. I když lahvičku popíšete třeba fixou, díky této vychytávce budete mít okamžitý přehled, co v které nádobce máte ukryto. Hlavně nezapomeňte plastové nádobky dobře umýt a odstraňte také očko k vyfukování bublin. Je z měkkého plastu, takže to půjde docela snadno. Psali jsme také: Dokonalý přehled v kuchyňských skříňkách můžete mít i vy. Stačí maličkost

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu