Moderní televizní technologie nabízí špičkový obraz. Změnu poznáte okamžitě

Spotřebiče 10. března 2021 | 18:13 — Marie Drahá
Patříte mezi televizní nadšence a potrpíte si na skutečně kvalitní obraz a zářivé barvy? Televizí budoucnosti má být podle odborníků TV OLED. Její nevýhodou je zatím vyšší pořizovací cena. Pokud hledáte kompromis, řešením může být technologie NanoCell TV.
Další 3 fotografie v galerii
Nejlepší parametry oceníte také v případě prohlížení vlastních fotografií / Depositphotos

Nejlepší obraz nabízejí v současné době na trhu OLED televizory. Poskytují brilantní obraz s přirozenými barvami a také dokonalou černou. Zobrazovací panely jsou totiž tvořeny samostatně svítícími pixely v červené, zelené, modré a bílé barvě. Kvůli vysoké ceně se však nejlepší modely tolik neprodávají. Také levnější LED televize mají totiž zatím stále co nabídnout. Výrobci neustále přicházejí s novinkami, kterými by výsledný obraz vylepšili. Příkladem je technologie NanoCell.

Změna je vidět na první pohled

Podle odborníků jde vlastně o vylepšené LED televize, jejichž kvalita obrazu se výrazně blíží televizorům OLED. Špičkový obraz s přirozenými barvami poskytují díky speciální vrstvě teček z nanomateriálu, která je umístěna přímo v barevných filtrech, skrz ně vyzařuje bílé světlo. Tato vrstva umožňuje zobrazit mnohem přesnější a živější barvy. Obraz je jemnější a dokáže vykreslit mnohem více barev, což je viditelné na první pohled. Nabízejí ale výhod daleko víc.

Základním předpokladem realistického obrazu jsou čisté a přirozené barvy, což NanoCell umožňuje díky tzv. čističům barev. Další výhodou je ostrý obraz ve vysokém rozlišení a také maximální kontrast s černou. Televizi s touto technologií je možné sledovat z jakéhokoliv úhlu, aniž by přitom utrpěl divácký komfort. Zobrazuje živé a přesné barvy ze všech stran. Nezáleží na tom, kde zrovna sedíte. Nejlepší parametry se týkají kromě televizních pořadů také dalších doprovodných programů, jakými jsou prohlížeče fotek či vlastních videí.

Filmoví fanoušci si přijdou na své

Jestli je vaším velkým koníčkem sledování filmů, mají odborníci dobrou zprávu také pro vás. NanoCell TV totiž podporují většinu HDR formátů, díky nimž jsou barvy na televizoru ještě zářivější. Umožní tak vidět i detaily, kterých byste si dosud ani nevšimli. Opravdové nadšence zřejmě nadchne režim FILMMAKER MODE, který umožňuje zobrazit film v naprosto přirozené podobě – tedy tak, jak byl natočen. Další předností NanoCell má být vylepšená grafika, kterou ocení především hráči. Dále čtěte: Moderní varné desky si pohlídají bod varu a samy vypnou. A umí toho víc.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu