Dětské vlhčené ubrousky jinak. Řada tipů, jak je v domácnosti šikovně využít

Tipy a inspirace 10. srpna 2020 | 08:31 — Marie Drahá
Dětské vlhčené ubrousky si řada matek zvykla používat i poté, co jí odrostly děti. Jsou totiž praktické, relativně levné a umí toho poměrně hodně. Máme pro vás celou řadu prověřených tipů, jak je v domácnosti využít.
Další 4 fotografie v galerii
Vlhčené ubrousky mají širokou škálu využití / Depositphotos

Vlhčené ubrousky si postupně oblíbila celá řada jejich odpůrců. Jsou totiž výborným pomocníkem v okamžiku, kdy není na úklid tolik času nebo se člověku zrovna nechce nasazovat rukavice a napouštět kyblík s vodou. Kdo si je jednou zvykne v domácnosti používat, těžko se jich dobrovolně vzdá. Věděli jste, na co všechno lze obyčejné dětské vlhčené ubrousky použít?

1. Utírání prachu

Pokud doma potřebujete bleskově uklidit, není nic snazšího, než vzít vlhčený ubrousek a přetřít s ním lednici, pračku, nábytek z lamina, kuchyňskou desku i stůl, případně fleky na linu. Čistotou bude díky nim zářit také konferenční stolek nebo rám televize, a to během pouhých několika vteřin.

2. Šmouhy na nerezu

Nerez má celou řadu výhod, ale také jednu velkou nevýhodu: jde na něm vidět každá šmouha. Vlhčené ubrousky si s nimi však velice rychle poradí. Přejeďte s nimi panel trouby nebo myčky na nádobí a bude vmžiku zářit čistotou. Stejně tak můžete s ubrousky vyčistit digestoř nebo plynovou varnou desku. Jde to mnohem lépe než s klasickou houbičkou.

3. Počítačová technika

Klávesnice od počítače, monitor, tiskárna i mobilní telefon patří mezi vybavení, kde bychom našli obrovské množství bakterií. Vyčistit je čas od času vlhčeným ubrouskem není nijak náročné, navíc vás od práce nijak nezdrží. Rovnou přitom vezměte z gruntu veškeré zásuvky a vypínače.

4. Sanitární keramika

Čištění koupelny je nejlepší vzít hezky od podlahy. Jsou však situace, kdy se objeví nečekaná návštěva nebo se stane drobná nehoda, takže přijdou vlhčené ubrousky nanejvýš vhod. Jednoduše s nimi přetřete toaletu, umyvadlo i vanu, samozřejmě také baterie z nerezu.

5. Nečistoty v domácnosti

Když se vám v kuchyni rozsype cukr nebo mouka, sáhněte po vlhčeném ubrousku, je to zkrátka nejjednodušší. Dokáže si dokonce poradit s barevnými skvrnami na koberci, které způsobily vaše děti. Stejně tak odstraní nečistoty z kožené sedačky nebo čalounění či propisku a fixu z nábytku.

6. Pokojové rostliny

Prach na listech pokojových rostlin může být důvodem, proč rostlinka tolik neprospívá nebo dokonce hyne. Nezapomeňte její listy přetřít čas od času vlhčeným ubrouskem. Budou krásně zelené a lesklé.

7. Špinavá žehlička

Je několik možností, jak vyčistit povrch žehličky snadno a rychle. Jednou z nich je zapnout žehličku na nízkou teplotu a několikrát s ní dětský vlhčený ubrousek přežehlit. Rázem budete mít po starostech.

8. Čištění bot

Vlhčené ubrousky představují rovněž nejrychlejší způsob, jak vyčistit boty. Pokud na ně kápnete trochu esenciálního oleje a vytřete jimi vnitřek obuvi, zbavíte je rovnou během chvilky nežádoucího zápachu.

9. Interiér auta

Kdo by nechtěl mít v autě hezky čisto? Pokud si kromě vysavače vezmete na pomoc vlhčené ubrousky, nejenže interiér hezky provoníte, ale navíc jimi plastové plochy bez problémů vyleštíte. Použít je můžete dokonce na smůlu z jehličnanů, která velmi těžko pouští.

10. Skvrny od deodorantu

Vyhýbáte se záměrně tmavému oblečení, protože se bojíte, že na něm ulpí váš oblíbený deodorant? Od teď už nemusíte. Skvrny od deodorantu se dají velmi dobře vyčistit dětským vlhčeným ubrouskem. V horkých dnech vás navíc příjemně osvěží, pokud balení na chvíli vložíte do lednice. Dále čtěte: Nejjednodušší způsob, jak vyčistit matraci od skvrn a zápachu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu