Místa, která většina lidí při úklidu přehlíží. Odhalte je dřív než vaši hosté

Tipy a inspirace 09. ledna 2021 | 10:08 — Klára Sanders
I ta nejpečlivější hospodyňka občas zapomene uklidit nějaké skryté místo. Navíc v dnešním uspěchaném světě kolikrát na opravdu důkladný úklid nezbývá čas. Pak se může stát, že k nám zavítá návštěva, která místo naši pohostinnosti hodnotí, jak máme uklizeno. Nahlíží do skrytých koutů a kritizuje. Vyhněte se těmto situacím a buďte o krok napřed.
Další 3 fotografie v galerii
Když čekáme návštěvu, dáváme si na úklidu více záležet / Pexels

Sváteční období je plné navštěv. Bohužel jsou i takové návštěvy, které si rády rýpnou a hledají každou nedokonalost. 

Příjde návštěva, musí být uklizeno

Když čekáme návštěvu, dáváme si na úklidu více záležet. Problém ale je, že některá místa zaručeně přehlížíme nebo jsme jim postupem času přestali věnovat pozornost. S velkou pravděpodobností vás vaši blízcí nebudou soudit za to, že u vás doma všechno nesvítí čistotou, ale jde poznat, že se tam bydlí. Zde je několik tipů na místa, která byste stejně měli zkontrolovat.

Provoňte byt 

Protože ve svém domově trávíte spoustu času, zvykli jste si, jakým způsobem jde cítit. To znamená, že si nejspíš ani nemůžete všimnout, jestli u vás doma nejde cítit něco, co každému nevoní. Zkontrolujte místa, která mohou nepříjemně zapáchat, jako je odpadkový koš v kuchyni, koupelna a pokud máte domácího mazlíčka, tak i všechna místa, na kterých tráví hodně času. Také můžete váš domov před návštěvou pro jistotu provonět za pomocí vonných svíček nebo jiných voňavých dekorací.

Ukliďte ledničku

Protože asi každý den neděláte celkový úklid ledničky, věci se v ní časem můžou svým způsobem „ztratit.“ Zápach je zřejmý, ale občas se zkazí nebo vytečou věci, které cítit nejsou a jsou pouze viditelné pro všechny, kteří si jdou do lednice pro něco k snědku. Jestli jste už ledničku nějaký čas neuklízeli a vaši hosté zůstanou na delší dobu, je ten pravý čas se do úklidu pustit.

Zaměřte se na zrcadlo v koupelně

Zrcadlo v koupelně je další místo, které přehlížíme, když spěcháme do práce v ranní ospalosti nebo se večer unavení ukládáme ke spánku. Než přijdou hosté, raději zrcadlo přeleštěte, aby na něm nezůstaly skvrny od zubní pasty nebo nějaké jiné nečistoty. Psali jsme také: Vánoční úklid se dá stihnout i za jediné odpoledne. Chce to jen systém

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu