Stačí pár aranžovacích tipů a váš domov bude vypadat jako vystřižený z módních časopisů

Tipy a inspirace 20. února 2021 | 17:39 — Klára Sanders
Prohlížíte si designové a módní časopisy a žasnete nad krásnými místnostmi. Toužíte, aby se tomu váš domov alespoň trochu přiblížil. Věřte, že to jde. Stačí si osvojit pár designérských triků a naaranžovat správně doplňky.
Další 3 fotografie v galerii
Zkombinovat se dá i minimalismus se spoustou odlišných barev a drobných předmětů / Pixabay

Rozhlédněte se po vašem domě nebo bytě a zaměřte se na prostor. Na to, co chcete schovat a co zdůraznit. Co se týče malého prostoru, uložení jakékoliv i sebemenší věci může představovat výzvu. Soustřeďte svoje síly na zakrytí neatraktivních, ale nezbytných předmětů a naopak své oblíbené věci, které jsou příjemné na pohled, umístěte na místo, na kterém je můžete vy i vaši hosté ocenit.

Dodejte místnosti jiskru

Jakoukoliv místnost lze oživit přidáním jiskry. V tomto případě nejde pouze o přirovnání. Je potřeba doslova přidat něco třpytivého nebo blýskavého. Nemusíte si hned pořizovat do obývacího pokoje disko kouli nebo natírat něco barvou s třpytkami. Blýskavý předmět může představovat například zrcadlo nebo cokoliv z chromu, mosazi nebo podobných materiálů.

Nechte nábytek dýchat

Dalším trikem je odtáhnout kusy nábytku alespoň nepatrně od sebe. Vyzkoušejte to. I pár centimetrů může udělat značný rozdíl. Pokud máte prostor, dopřejte nábytku trochu místa, aby mohl dýchat. Celý pokoj potom bude působit mnohem odlehčeněji a vzdušněji. To samé platí i o odtažení nábytku i jen o nepatrný kousek od stěn.

Nebraňte se protikladům

Velkou chybu děláte, pokud máte za to, že protiklady se vylučují. Není to pravda. Váš domov může obsahovat jakýkoliv paradox. Pokud jste šikovní, pokoj může být zároveň i útulný i moderní, zkombinovat se dá i minimalismus se spoustou odlišných barev a drobných předmětů a podobně.

Při rozvržení pokoje se pokuste dát dohromady nábytek a doplňky různé výšky. Konferenční stolek bude vždy nízký tak, aby neblokoval výhled na televizi, a zároveň v takové výšce, abyste si mohli pohodlně odložit pití. Proto je dobré vedle něj postavit něco, co jeho výšku bude přesahovat, například lampu nebo křesílko. Když budete tímto způsobem pokračovat i ve zbytku pokoje, bude ve výsledku působit mnohem dynamičtěji.

Originální nábytek

Vytvořte si z obyčejných dřevěných beden originální nábytek. Jejich variabilita a uplatnění jsou takřka neomezené a pokud nemáte dostatek financí, mohou se dřevěné bedny stát základním stavebním kamenem prakticky celého interiéru. Psali jsme také: Recyklujte a buďte originální. Vyrobte si designové stínidlo z láhve od vína.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu