Vlhčený ubrousek má mnoho využití. V domácnosti jde o velmi užitečného pomocníka při úklidu

Tipy a inspirace 16. května 2021 | 09:30 — Anna Novotná
Vlhčené ubrousky nemusíte využívat jen na cestách k utření rukou. Mnozí lidé si také například pochvalují tuto vymoženost při utírání prachu. A pokud je dáte třeba do pračky, budete překvapeni, s čím vším vám pomohou.
Další 3 fotografie v galerii
Vlhčené ubrousky mají doma široké uplatnění / Depositphotos

Bez nadsázky se dá říct, že vlhčenými ubrousky dáte do pucu prakticky celou domácnost. Zbaví vás prachu i skvrn na koberci a oceníte je také při údržbě koženého nábytku. Asi málokoho by ale napadlo přidat vlhčené ubrousky k prádlu v pračce. Možná budete překvapeni, o jakou vychytávku jde.

Zachytí žmolky i vlasy

Vlhčený ubrousek odvede v pračce opravdu kus práce. Skvěle se na něm totiž zachytí různé nečistoty od žmolků přes kousky nití až po vlasy. Díky tomu budete mít prádlo skutečně dokonale čisté. Jsou také skvělé pro odstranění kávových skvrn z různých textilií. Takže pokud se vám stala nějaká nehoda s kávou, určitě nespoléhejete jen na prací prášek, ale vložte do bubnu i vlhčený ubrousek.

Za zkoušku nic nedáte

Pokud jste k podobným nápadům rezervovaní, nemusíte si hned pořizovat velké balení vlhčených ubrousků. Existují i malá balení vhodná na cesty, která stojí doslova pár korun. Pořiďte si tedy alespoň tyto ubrousky a vyzkoušejte je. Uvidíte, že vás jejich účinek překvapí.

Co se týká dávkování, záleží hodně na naplněnosti vaší pračky, někdy si vystačíte jen s jedním ubrouskem, obvykle se ale do pračky dávají dva až tři kousky.

Čím hustší, tím lepší

Jako i v jiných případech, i tentokrát platí, že na kvalitě záleží. Pokud se rozhodnete dát vlhčené ubrousky do pračky, použijte takové, které jsou husté a pevné. Pokud se vám už v ruce snadno trhají, do pračky je rozhodně nevkládejte. Ať pak prádlo ještě složitě nezbavujete množství malých rozcupovanýck kousíčků z rozpadlých ubrousků.

Na co se ještě dají využít

Jak už jsme psali, vlhčené ubrousky vám pomohou při úklidu v mnoha ohledech. Pohodlně s nimi vyčistíte třeba žaluzie, poslouží k rychlé očistě špinavých bot, a pokud vám dojde přípravek na odlíčení make-upu, opět si můžete vypomoci vlhčeným ubrouskem. A pokud máte jedno balení i v autě, klidně ubrouskem zbavte palubní desku prachu. O tom, jak si doma vyrobit dětské vlhčené ubrousky bez zbytečné chemie, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Umělá inteligence bere útokem automobilový průmysl a zákazníci se radují

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu