Jak bleskově uklidit dům před příjezdem nečekané návštěvy. Začněte předsíní a pokračujte rychle a efektivně dál

Tipy a inspirace 24. února 2022 | 14:26 — Anna Novotná
Při předem domluvené návštěvě máte dostatek času na úklid i přípravu občerstvení. Když se vám však návštěva přihlásí jen chvíli předem, pak je potřeba rychle a efektivně využít zbývající čas k úklidu toho nejhoršího. Poradíme vám, na co se zaměřit.
Věnujte lince chvíli času, ukliďte zbytky jídla a dejte špinavé nádobí do myčky / Depositphotos

Snad nikdo nemá v oblibě nečekané návštěvy, kdy hosté jako překvapení zazvoní na dveřích. Často se však stává, že se vám návštěva ozve jen chvíli předem nebo na ni zapomenete, pak je potřeba, abyste rychli zvládli uklidit ten nejhorší nepořádek a nachystali nějaké občerstvení. Přinášíme vám proto několik tipů, jak postupovat, abyste zvládli poklidit za půl hodiny.

Začněte vchodem a předsíní

Vchod a předsíň je první věc, kterou lidé uvidí, když vstoupí do vašeho domova. Proto je důležité posbírat jakýkoli nepořádek na podlaze a zkrátka vyklidit prostor. Dále se ujistěte, že máte místo pro boty i kabáty vašich hostů. Nakonec předsíň rychle vysajte a vyklepete koberečky, pokud je tam máte.

Vzhůru do kuchyně

Jestliže budete hostům podávat i jídlo, pak máte chytrou výmluvu, proč máte na kuchyňské lince mírný nepořádek. V každém případě věnujte lince chvíli času, ukliďte zbytky jídla a dejte špinavé nádobí do myčky. Nakonec vysajte podlahu, případně mokrým hadrem setřete nějaké fleky, pokud na podlaze jsou.

V koupelně jen pár minut

Jestliže máte více koupelen, pak se zaměřte jen na tu, kterou ukážete hostům. Jako první se zaměřte na záchod. Aplikujte do záchodové mísy prostředek a nechte působit. Mezitím umyjte umyvadlo nějakým čističem do koupelen, a poté vyleštěte čističem na okna zrcadlo. Nakonec vyčistěte záchod, vydezinfikujte prkénko i splachovací panel. Ujistěte se, že je na záchodě dostatek toaletního papíru, mýdlo na ruce a nějaký ručník na usušení rukou.

Zaměřte se na gauč a pohovku

Své hosty nejspíš pozvete do obývacího pokoje. Proto se zaměřte na gauč a pohovku. Narovnejte sedací plochy, složte přikrývky, naaranžujte polštáře a odkliďte vše, co tam nepatří. Také utřete od prachu či nečistoty konferenční stolek a připravte jej na podávání občerstvení pro hosty. Nakonec v obýváku vysajte.

Když zbyde trocha času

Pokud vám zbyla ještě trocha času s tím, že už máte připravené i občerstvení, pak znovu projděte dům a podívejte se, zda se někde neválí zbytečné věci, například oblečení. Vše případně někam ukliďte. Jestliže máte v plánu návštěvě ukazovat více místností, pak je také projděte a ukliďte přebytečné věci. Nakonec ještě setřete prach. Dále čtěte: Základní chyby při sušení prádla, kvůli kterým oblečení schne pomalu a špatně.

Zdroj: lifehacker.com, resultnepalonline.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu