Nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak uklidit celý dům těsně před příjezdem hostů

Tipy a inspirace 29. listopadu 2021 | 16:16 — Zuzana Procházková
Při předem domluvené návštěvě máte dostatek času na úklid i přípravu občerstvení. Když se vám však návštěva přihlásí jen chvíli předem, pak je potřeba rychle a efektivně využít zbývající čas k úklidu toho nejhoršího. Poradíme vám, na co se zaměřit.
Další 3 fotografie v galerii
Buďte na hosty připravená během chvilky / Shutterstock

Snad nikdo nemá v oblibě nečekané návštěvy, kdy hosté jako překvapení zazvoní na dveřích. Často se však stává, že se vám návštěva ozve jen chvíli předem nebo na ni zapomenete, a pak je potřeba abyste rychle zvládli uklidit ten nejhorší nepořádek a nachystali nějaké občerstvení. Přinášíme vám proto několik tipů, jak postupovat, abyste zvládli poklidit za půl hodiny.

1. Začněte vchodem a předsíní

Vchod a předsíň je první věc, kterou lidé uvidí, když vstoupí do vašeho domova. Proto je důležité posbírat jakýkoli nepořádek na podlaze a zkrátka vyklidit prostor. Dále se ujistěte, že máte místo pro boty i kabáty vašich hostů. Nakonec předsíň rychle vysajte a vyklepejte koberečky, pokud je tam máte.

2. Vzhůru do kuchyně

Jestliže budete hostům podávat i jídlo, pak máte chytrou výmluvu, proč je na kuchyňské lince mírný nepořádek. V každém případě věnujte lince chvíli času, ukliďte zbytky jídla a dejte špinavé nádobí do myčky. Nakonec vysajte podlahu, případně mokrým hadrem setřete nějaké fleky, pokud na podlaze jsou.

3. Jen pár minut v koupelně

Jestliže máte více koupelen, pak se zaměřte jen na tu, kterou ukážete hostům. Jako první se zaměřte na záchod. Aplikujte do záchodové mísy prostředek a nechte působit. Mezitím umyjte umyvadlo nějakým čističem do koupelen, a poté vyleštěte čističem na okna zrcadlo. Nakonec vyčistěte záchod, vydezinfikujte prkénko i splachovací panel. Ujistěte se, že je na záchodě dostatek toaletního papíru, poté mýdlo na ruce a nějaký ručník na usušení rukou.

4. Čas na obývací pokoj

Své hosty nejspíš pozvete do obývacího pokoje. Proto se zaměřte na gauč a pohovku, kdy narovnejte sedací plochy, složte přikrývky, naaranžujte polštáře a ukliďte vše, co tam nepatří. Také utřete od prachu či nečistoty konferenční stolek a připravte jej na podávání občerstvení pro hosty. Nakonec v obýváku vysajte.

5. Poslední maličkosti

Pokud vám zbyla ještě trocha času s tím, že už máte připravené i občerstvení, pak znovu projděte dům a podívejte se, zda se někde neválí zbytečné věci, například oblečení. Vše případně někam ukliďte. Jestliže máte v plánu návštěvě ukazovat více místností, pak je také projděte a ukliďte přebytečné věci. Nakonec ještě setřete prach. Dále čtěte: Základní chyby při sušení prádla, kvůli kterým oblečení schne pomalu a špatně.

Zdroj: lifehacker.com, resultnepalonline.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu