První stěhování do svého. Poradíme, co koupit hned a s čím můžete počkat

Tipy a inspirace 18. prosince 2020 | 12:18 — Klára Sanders
Stěhování do vlastního prvního bytu je velká věc. Kromě vybírání bytu je potřeba byt i zařídit. Ne vždy máme najednou tolik financí, že nám vystačí na nový byt či jeho pronájem i jeho vybavení. Máme pro vás proto několik tipů, co pořídit nejdříve a co naopak ještě počká.
Další 3 fotografie v galerii
Přestěhování se do prvního bytu je skvělé, ale i finančně náročné / Ketut Subiyanto/Pexels

Osamostatnit se a přestěhovat se do svého prvního bytu je něco, na co se většina mladých lidí těší. Je to ale poměrně finančně náročné. Hlavně pro čerstvě vystudované, mladé lidi platí, že při stěhování do nového bytu nemají zrovna peníze nazbyt. Do čeho se vyplatí investovat mezi prvními věcmi a s čím se naopak vyplatí počkat? Zde je pár tipů.

Kvalitní matrace je základ

Pokud z různých důvodů potřebujete v novém bytě začít okamžitě trávit čas a přespávat, jako jednu z prvních věcí si pořiďte slušnou matraci. Nesnažte se sami sebe přesvědčit, že to ze začátku zvládnete s nějakým provizorním lehátkem nebo nafukovací matrací. Spánek je důležitý a jestli se nebudete moci pořádně vyspat, nebudete schopni zvládat ani nic jiného.

Nádobí klidně i po někom

Obdobné je to i s jídlem. Na začátku je vhodné zainvestovat do nějakých hrnců, pánviček a dalšího kuchyňského náčiní, protože bez něho se neobejdete. Než se pustíte do nakupování, zkuste zjistit, zda někdo ve vašem okolí nevyřazuje nějaké starší kousky, protože je vyměňuje za novější. Nádobí nepatří mezi zboží, které by se rychle opotřebovalo, a proto vám bude ještě dlouho dobře sloužit, než si pořídíte nové.

Chraňte si soukromí

Možná to není jedna z věcí, která by vás napadla mezi těmi opravdu důležitými, ale je dobré myslet na to, aby vám nikdo neviděl dovnitř. Pořiďte si žaluzie nebo záclony. Jednak získáte soukromí a taky váš byt začne hned vypadat mnohem víc zabydleně.

Co počká

Mezi věcmi, se kterými není problém počkat, je například jídelní stůl s židlemi. Jestli nebudete v blízké době pořádat večírek nebo nečekáte velkou návštěvu, můžete klidně nějakou dobu jíst na sedačce. Stejné je to i s úložným prostorem. Bez skříněk a poliček to také chvíli zvládnete, pokud vyloženě nejste proti tomu uchovávat dočasně vaše věci v krabicích, ve kterých jste je nastěhovali. Psali jsme také: Oživit interiér nemusí stát statisíce. Stačí se vyvarovat zastaralých řešení, která už dávno nefrčí

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu nabízí úchvatné písečné pláže i skryté zátoky

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Zavřít reklamu