Dokonalý přehled v kuchyňských skříňkách můžete mít i vy. Stačí maličkost

Kuchyně 06. září 2020 | 15:10 — Marie Drahá
Věčně hledáte škrabku nebo šťouchadlo na brambory? Máte dojem, že vám ve skříňkách dochází místo a přesto jsou z poloviny prázdné? Pomocí šikovných rozdělovačů můžete využít prostor zásuvek na maximum a zbavit se tak chaosu jednou provždy. Inspirujte se našimi tipy.
Další 3 fotografie v galerii
Zorganizovat kuchyni pomohou příborníky, stojany i rozdělovače / Depositphotos

Kdo by nechtěl mít v kuchyni všechno hezky uspořádané? Realita však bývá často jiná. Teprve během vaření mnohdy zjišťujeme, kam se zatoulala oblíbená vařečka, což nám práci v kuchyni značně zpomalí. Nehledě na to, že nepořádkem v šuplících nebo skříňkách může přijít křehčí nádobí k úhoně. Vytvořit si v kuchyni dokonalý přehled přitom není tak složité. Stačí využít všech možností, které zásuvky skýtají.

Příborníky

Lžičky, vidličky a nože má drtivá většina z nás uložené v příborníku, takže při stolování okamžitě víme, kam sáhnout. Proč si podobně neuspořádat také ostatní kuchyňské náčiní? Příborníky lze využít také k uložení škrabek, stěrek, otvíráků, vařeček i obraceček. Ani ty nemusejí ležet pohozené ladem v zásuvce.

Stojany

Obzvlášt nebezpečné je nechat v šuplíku pohozené nože. Pokud je nechcete mít vystavené na lince, vybavte jednu ze zásuvek jednoduchým podnosem na nože. Když potřebujete něco krájet, snadno nůž najdete, navíc díky vhodnému uložení zůstane déle ostrý.

Stejně šikovně si můžete uložit ve skříňce například poklice. Je zbytečné, aby zabíraly místo v šuplíku, kde je věčně přehrabujete. Díky stojanu je budete mít stále po ruce. Podobný držák si lze ostatně pořídit také na talíře. Snadno je s ním přenesete na stůl všechny najednou a současně uchráníte před zbytečnými nárazy.

Rozdělovače

Speciální kategorií jsou kořenky. Vystavené na poličce jsou sice hezky na očích, ale pokud je chcete schovat do zásuvky, nezapomeňte si do ní pořídit šikovný rozdělovač. Urychlíte si hledání a ušetřený čas tak můžete využít mnohem smysluplněji.

Rozdělit si můžete i zásuvku, do níž chcete ukládat sklenice a talíře současně. Stačí ji vybavit rozdělovačem, díky němuž zůstanou na místě a nebudou do sebe narážet. Plastové svorky jednoduše přizpůsobíte tomu, co zrovna potřebujete do šuplíku uložit.

Police

Vyšší zásuvky, jejichž horní část zůstává nevyužitá, lze obvykle vybavit přídavným šuplíkem na drobnosti. Bez vrtání si můžete zvětšit prostor i v horních skříňkách, když si zamilujete vnitřní police. Stačí je na stávající polici pouze položit a získáte další prostor navíc. Dále čtěte: V úzké kuchyni vsaďte na výsuvné systémy a chytré spotřebiče. Ušetří vám spoustu místa.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu