Dekorace z šípků si vyrobíte za pár korun. Mohou vám zdobit interiér klidně až do jara

Tipy a inspirace 09. října 2020 | 08:43 — Helena Malá
Sezona šípků právě vrcholí. Nemusíte z nich připravovat jen čaj, džem nebo víno. Nechejte si pár větviček i na výzdobu vašeho interiéru. Vyjde vás to na pár korun, přitom vám šípkové dekorace nadělají parádu pěkně dlouho.
Dalších 7 fotografií v galerii
Šípky dodají dekoraci energii / Depositphotos

Šípky jsou velmi dekorativní, navíc svou červenou barvou dodají každému interiéru náboj. Dekorace z nich jsou velmi jednoduché. Opatrní musíte být jen na trny. Z bezpečnostního hlediska je proto lepší pracovat v rukavicích.

Trny pryč

Kdo si chce dát tu práci, může jednotlivé větvičky zbavit trnů. Stačí je odtrhat. Dekorování pak bude daleko snazší a nestane se, že byste si při aranžování zabodli omylem pichlavý trn do prstu. Jde sice o poměrně zdlouhavou práci, ale rozhodně se vyplatí.

Jen tak do vázy

Krásně se budou plody šípků vyjímat jen tak ve váze. Stačí pár větviček a dekorace je hotová. Není třeba dávat do vázy vodu, větvičky by v ní mohly uhnít. Nechejte je jen tak, postupně sice uschnou, ale rozhodně na své kráse neztratí.

Stejně tak budou trhané plody šípků vypadat krásně v misce. Zda zvolíte průhlednou nebo dřevěnou, je už čistě na vás. Dekoraci můžete oživit i zelenými větvičkami jehličnanů nebo barevným podzimním listím či jnými přírodninami.

Šípkový svícen

Otrhané šípky také můžete nasypat do menší misky a doprostřed dát svíčku. Její plamínek se bude příjemně odrážet od červené barvy a vykouzlí vám doma útulnou atmosféru.

Rudý věnec na dveře

Sežeňte si korpus na věnec, nebo jej sami vytvořte třeba pomocí březového proutí, a pomocí tavné pistole jej celý oblepte šípky. Buď jen samotnými pody, nebo ustřiženými konci větviček. Pokud nemáte tavnou pistoli, je možné větvičky šípků ke korpusu připevnit i pomocí aranžovacího drátu. A jestli chcete, aby vám věnec vydržel dlouho krásný, můžete místo klasického korpusu využít aranžovací hmotu, kterou předem pořádně navlhčíte.

Mechová zahrádka

Nádherně ladí rudé šípky se svěže zeleným mechem. Sežeňte si třeba malý pozinkovaný kyblíček a důkladně jej vystelte mechem. Do něj pak zapíchejte několik šípků. Dekoraci můžete doplnit i o různé další přírodniny, fantazii se meze nekladou.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu