Jak mít přes zimu krásně vyhřátou koupelnu

Koupelna 16. prosince 2020 | 10:58 — Klára Sanders
V zimě se z vyhřáté postele vstává jen těžko. První místo, které potom navštívíte, bývá koupelna. Vyzkoušejte několik tipů, jak si ráno v koupelně zpříjemnit a trochu ji vyhřát.
Další 3 fotografie v galerii
Zamířit ráno bosýma nohama do koupelny, kde jsou kachličky doslova ledové, není vůbec nic příjemného / Pixabay

Zamířit ráno bosýma nohama do koupelny, kde jsou kachličky doslova ledové, není vůbec nic příjemného. Platí to obzvlášť pro ty, kteří bydlí v přízemí.

Dejte na podlahu koberečky 

Všichni si nejspíš nemohou dopřát luxus nové podlahy, která by byla třeba dokonce vyhřívaná. Proto, pokud jste to ještě neudělali, si pořiďte koberečky. Nejenže zaženou chlad, ale také pocitově se vám bude místnost zdát teplejší. Ze starého svetru si můžete také snadno vyrobit teplé papuče.

Nahřejte si ručník

V horké lázni nebo sprše naneštěstí nemůžete zůstat navždycky. Když už musíte vylézt, není nic lepšího, než se zabalit do nahřátého ručníku. Jestli vaše topení v koupelně není vhodné k věšení prádla, existuje i další možnost. Novinkou jsou vyhřívané věšáky na ručníky, které můžete pohodlně zapojit do zásuvky.

Pokud neplánujete investovat do ničeho většího, můžete alespoň přesunout váš stojan nebo věšák na ručníky blíž ke sprše nebo vaně. Vyhnete se tak přecházení přes místa, kde by vás mohl ofouknout průvan. Když ručníky umístíte šikovně, přirozeně se nahřejí od horké páry ze sprchy.

Pořádně utěsněte okna

Zvažte kontrolu těsnění oken. Jestli je ve špatném stavu a nechystáte se na žádné velké investice, utěsněte okna dočasně alespoň provizorně. Když vám bude do koupelny táhnout, nikdy vám v ní nebude dostatečně teplo.

Pořiďte si žárovku, která zahřeje

Další novou vychytávkou jsou žárovky, které jsou zároveň také určeny k tomu, aby vydávaly teplo. Nepočítejte s tím, že vytopí celou místnost, ale mají značný efekt v malých prostorech, jakým může být například právě koupelna.

Součástí problému, že je vám v koupelně zima, může být nevhodná sprchová hlavice. Vyměnit ji za větší a novější sice může být trochu finančně náročné, ale jednoznačně to povede k většímu požitku z horké sprchy. Psali jsme také: S obkladačkami se dají dělat hotové zázraky. Naučte se je kombinovat

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu