Oživte si obývací pokoj. Stačí použít pár malých designových triků

Tipy a inspirace 01. února 2021 | 15:53 — Klára Sanders
Pokud chcete změnit a oživit váš obývací pokoj, ale nechcete za to utrácet, vyzkoušejte pár drobných triků, které promění pokoj k nepoznání.
Další 3 fotografie v galerii
I malé drobnosti dokáží oživit váš obývací pokoj / Pixabay

Jsou změny, které by vás možná ani nenapadly. Jde o drobnosti, které změní obývací pokoj. Udělají ho pohodlnějším, vzdušnějším a útulnějším. 

Vyměňte konferenční stolek

Zkuste váš konferenční stolek u pohovky vyměnit za menší. Stačí vám takový, na který se vejde knížka a pár skleniček s nápoji. Získáte tím prostor, o kterém jste nevěděli, že jej potřebujete. Díky této drobné změně váš obývací pokoj bude vypadat větší.

Získejte nový úložný prostor

Šikovné je pořídit si za pohovku nějakou nízkou knihovničku, poličku nebo jiný odkládací prostor. Věci, které nepoužíváte příliš často, můžete odložit právě tady. Ušetříte tím prostor na viditelných místech, na kterých by odložené věci působily dojmem neorganizovanosti a nepořádku.

Staré i nové

Skvělým způsobem, jak dodat trochu energie do jakékoliv místnosti, je vkusně namíchat staré a novější kusy nábytku. I kdyby ve vás taková představa vyvolávala spíše smíšené pocity, výsledný dojem by vás určitě mile překvapil.

Na rozložení nábytku záleží

Pokuste se v místnosti rovnoměrně rozložit těžké a lehčí kusy nábytku. Když naskládáte těsně vedle sebe více kusů těžkého nábytku, pokoj může působit poněkud "těžkopádně". Lehčí kusy nábytku by měly s těmi těžšími vždy hezky kontrastovat.

Pracujte s barvami

Jestli potřebujete sladit v jedné místnosti hodně věcí, klíčem jsou barvy. Když větší množství různobarevných věcí vyvážíte dostatečnou hojností bílé, pokoj nebude působit přeplácaně. Psali jsme také: Originálně a levně vybavený byt. Poslouží vám k tomu dřevěné bedýnky

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu