Chaos v domě či bytě nesvědčí ani naší mysli. Udělejte si doma pořádek a změní vám to život

Tipy a inspirace 17. dubna 2021 | 09:17 — Klára Sanders
Většina z nás si jednou za čas probere šatník. Vyhází, co nenosí, nebo dá někomu potřebnějšímu. A přesně to ocení celý váš domov. Zbavte se nepotřebných předmětů a nevhodných dárků. Pusťte do domova čerstvý vzduch a věřte, že pozitivní energie, kterou do domova vnesete, se přenese i na vás.
Dalších 5 fotografií v galerii
Pokud jste obklopeni chaosem, má to na vás negativní dopad / Depositphotos

Možná to někomu bude připadat směšné, ale chaos v našem domově výrazně ovlivňuje i chaos v naší mysli. Jde o souboj myšlenek, pocitů a nápadů, které se snažíme neustále třídit. Jsou to nevyřízené telefonáty, nezaplacené složenky, nepověšené prádlo. Svojí hlavě ulevíte, když si všechny myšlenky, které vás trápí, napíšete na papír. Tam se uloží, neztratí se a vy si můžete umazat kousek prostoru ve vaší hlavě na příjemnější věci.

Pusťte do domu pozitivní energii

Jen napsat na papír myšlenky, které vás trápí, ale nestačí. Je třeba se zbavit i chaosu, který máte všude kolem sebe. Vytváří jej hlavně různé předměty, které do vaší domácnosti dávno nepatří. Chaos má negativní dopad nejen na vás, ale i zbytek rodiny, se kterou v domě či bytě žijete. A ačkoliv to zní nepředstavitelně, špatně se "cítí" i váš dům. I z domu, kde vládne chaos, totiž proudí negativní energie. Zkuste udělat několik zásadních změn ve vašem bydlení a rozdíl okamžitě pocítíte.

Nebojte se vyhazovat

V prvé řadě si ujasněte, co chaos způsobuje. Zjistíte, že za ním stojí hlavně všechny věci, které dlouho nepoužíváte a jen na ně sedá prach. Mohou to být zbytečné kuchyňské přístroje, dárkové krabičky, zděděné předměty, které se vám vůbec nelíbí, ale přesto je nejste schopni poslat dál. Ale také dárky, které vám ve skutečnosti nikdy neudělaly radost, přesto jste se jich nikdy nezbavili. Nebo nahromaděné noviny a časopisy, které si chcete jednou přečíst. Ve skříních máte pro změnu spoustu oblečení, které vám velikostně už dávno nesedí, ale vy i tak tajně doufáte, že se do něj jednou vejdete nebo že poslouží vašim dětem. Chaos vytvářejí i nefunkční hračky, se kterými si už dlouhé roky nikdo nehraje, nebo zbytečné nádobí, které nepoužíváte a jen vám zabírá místo v kuchyňské lince. O hromadách účtenek, dokumentů či papírů, jež jsou už dávno k ničemu, ani nemluvě.

Opravte i drobné závady

Nejde však jen o nepoužívané věci, chaos vytváří i nefunkční prasklá žárovka na chodbě. Sice vás každý den rozzlobí, že si zase musíte nazouvat boty potmě, ale čas na její výměnu si stále ne a ne najít. To samé platí o vrzajících dveřích nebo mrtvé mouše na parapetu. I když jde o zdánlivé drobnosti, dohromady vytvářejí velký chaos.

Pokud se rozhodnete s chaosem zatočit a radikálně změnit atmosféru ve vaší rodině, neotálejte a pusťte se do práce. Postupujte místnost po místnosti a bez lítosti vyhoďte vše, co je k ničemu. A zapomeňte na to, že ve slabé chvilce schováte nepotřebnou věc někam do šuplíku. Sice na tuto věc neuvidíte, ale jakmile zásuvku otevřete, chaos se opět přihlásí o slovo.

Čerstvý vzduch a hluk

K dokonalé očistě vašeho bytu patří ještě něco. Jakmile bude celý dům či byt jako ze škatulky, je třeba důkladně vyvětrat. Otevřete okna do průvanu a pusťte dovnitř příval čerstvého vzduchu. Větrejte ideálně za slunečného dne. Negativní energii pomůže vyhnat ven i hluk. Dobře funguje tleskání, gong neb zvuk zvonu. Myslete na to, že  se negativní energie drží hlavně v rozích, proto se na ně zaměřte.

Do závěrečné očisty interiéru od negativní energie zapojte také zapálené svíčky. Postavte je do všech rohů a doprostřed místnosti. Plamen svíček umí rovněž rozhýbat negativní energii. Jakmile byt zbavíte zbytečností a nefunkčních věcí, vyvětráte a vyženete poslední zbytky negativní energie, okamžitě to na sobě pocítíte. Bude se vám lépe dýchat a pocítíte ohromný příval životní energie. Uvidíte, že za ten pocit ta námaha rozhodně stojí. Psali jsme také: Přírodní dekorace sluší jarnímu věnci nejvíc. Zajděte si pro ně do lesa

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu