Nástěnná tabule je praktická ozdoba, která se hodí do moderního interiéru

Interier 25. dubna 2021 | 10:17 — Klára Sanders
Nástěnná tabule je obrovským trendem, který se hodí do každé moderní domácnosti. Tabuli využijete například k týdennímu plánování, sepsání toho, co je potřeba nakoupit a vaše děti na ni rády budou kreslit.
Dalších 5 fotografií v galerii
Tabule dávno nepatří jen do školy / Depositphotos

Interiérový design nabízí v dnešní době mnoho možností. Trendem je však myslet nejen na estetickou, ale i praktickou stránku. A přesně tyto vlastnosti nabízí část stěny pokrytá tabulí. Můžete si tam snadno poznamenat každý nápad včetně chybějících věcí, které je třeba nakoupit. Využijete ji ale také k sepsání seznamu úkolů - ať již pro sebe, nebo pro své blízké. Ale klidně můžete tabuli pokreslit zajímavými nápisy a ponechat jen jako dekoraci, kterou po čase můžete snadno změnit.

V domácnosti tabuli ocení celá rodina

Tabule skýtá obrovské možnosti. Kdo chce, může na ní nechat třeba jen láskyplný pozdrav pro svého blízkého. Velmi praktická je tabule v kuchyni. Můžete si na ni napsat třeba recept, nebo si průběžně zapisovat potraviny, které je třeba při nejbližší příležitosti dokoupit.

Tabule navíc může mít mnoho podob. K dostání jsou třeba lepicí tabulové tapety, ale i různé tabulky rozličných rozměrů. Některé mohou být s rámem, nebo bez něj. Existují také tabule se stojanem, který v případě potřeby snadno složíte a tabule díky tomu nezabírá v místnosti prostor, pokud ji zrovna nikdo nevyužívá.

Existuje i nalepovací varianta

I když dnešní doba nahrává supermoderním technologickým vychytávkám, stará dobrá tabule rozhodně není za zenitem. Naopak. Uvidíte, že udělá radost dětem i dospělým. Praktické jsou nalepovací tabule. I když se nejčastěji setkáte s tabulí v černé barvě, klidně si můžete pořídit i tabuli bílou, zelenou či červenou. Snadno tedy vyberete barvu, která do vašeho interiéru nejlépe zapadne.

A pokud se bojíte, že křídami si doma naděláte nepořádek, opět existuje řešení. Na trhu jsou totiž k dostání také tabule, na které se dá malovat a psát třeba fixem. Hudebníci zase ocení tabuli s notovou osnovou. Pořídit si můžete i tabuli s linkami nebo plánovací. Možná budete překvapeni, kolik typů tabulí lze dnes pořídit. Mohou být lakované, dřevěné, plastové, ale i třeba keramické.

Jednoduchá údržba jako bonus

Obrovskou výhodou tabulí je fakt, že se hodí prakticky do jakékoliv místnosti. A i když se tento designový prvek objevuje nejčastěji v kuchyni či dětském pokoji, klině můžete mít tabuli také v předsíni, obývcím pokoji nebo ložnici či v koupelně. A bonusem je, že údržba tabulí je velmi snadná. Stačí použít houbičku nebo hadřík a je to. Psali jsme také: Přivítejte jaro v interiéru pomocí několika stylových dekorací. Letošní barvou je žlutá

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu