Koště na baterky usnadní úklid všem, co zametají několikrát denně

Spotřebiče 11. června 2021 | 13:23 — Marie Drahá
Sotva člověk uklidí, už jsou na podlaze drobky. Zvykli jste si doma zametat, protože se vám nechce několikrát denně vytahovat vysavač? Vhodným kompromisem mezi obyčejným smetákem a luxem může být ruční či tyčový vysavač. Anebo také bateriové koště.
Další 3 fotografie v galerii
Elektronické koště nabízí kompromis mezi vysavačem a smetákem / Depositphotos

Průběžný úklid je ve většině domácností naprosto nezbytný. Obyčejné smetáky s měkkými chlupy, které máme po ruce, sice prokážou dobrou službu, ale veškerých nečistot místnost nikdy nezbaví. Nejúčinnějším pomocníkem je vysavač, který se dostane do všech koutů a silným tahem spolyká i ty nejmenší částice pod stolem či na koberci. Jeho nevýhodou je však větší nosnost a horší manipulace.

Malý vysavač nebo koště na baterky

Užitečným pomocníkem v domácnosti je ruční vysavač, který si po každém jídle hravě poradí s drobky na stole nebo pod ním. Vysávat s ním podlahu by však bylo „na dlouhé lokty“. Pro tyto případy může klasický vysavač nahradit tyčový, s nímž se manipuluje mnohem snáz a často umožňuje také mytí země. Méně častou, zato levnější variantou je pak elektrický zametač neboli bateriové koště.

Je to poměrně tichý pomocník, který se hodí pro průběžný, ale efektivní úklid. Skládá se z násady a nádrže na nečistoty, jejíž součástí je rotující kartáč, který sbírá nečistoty z různých podlahových krytin. Většina modelů, které výrobci nabízejí, si poradí také s vysáváním koberců s krátkým vlasem nebo zvířecími chlupy.

Dostane se i do rohů nebo na schody

Smeták na baterky je pohodlný v tom, že se obejde bez kabelů. Jeho baterie vydrží v průměru půl hodiny a díky flexibilnímu kloubu se dostane do rohů i pod nábytek. Použít se dá dokonce na schodech. Při práci s ním se člověk nemusí ohýbat a během vyprazdňování nádrže nepřijde do kontaktu s nečistotami. Díky svému vzhledu může navíc zůstat během práce uložený v rohu místnosti. Dále čtěte: Není dobré vysát vše, co na podlaze najdete. Někerá špína může vysavač nenávratně zničit.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu