Pořádek v malé koupelně vám pomůže udržet několik drobností

Koupelna 17. června 2021 | 09:57 — Marie Drahá
Nic nekazí dojem tolik jako přeplněné koupelnové police. Zatímco muži toho k hygieně moc nepotřebují, ženy se neobejdou bez celé řady drobností, které chtějí mít vždycky po ruce. Přemýšlíte, jak koupelnu zútulnit, ale přitom o úložný prostor nepřijít? Není to tak složité.
Další 4 fotografie v galerii
Koupelna by měla vypadat uklizená už na první pohled / Depositphotos

Udržet pořádek v menší koupelně, o kterou se dělí více lidí, může být někdy oříšek. Klíčovou roli hraje šikovné uspořádání nábytku a využití veškerého prostoru, který koupelna nabízí tak, aby poskytla dostatek místa pro všechny.

Drobnosti do zásuvek, police musí být výstavní

Kombinace uzavřených a otevřených úložných dílů je pro malou koupelnu ideální. Do skříněk a šuplíků se vejde všechno, co nemá zůstat na očích nebo se nepoužívá tak často, poličky by pak měly zůstat krásné a přehledné. V obou případech je nutné vyčlenit věcem stálé místo.

Pořádek se nejlépe udržuje v zásuvkách, které jsou do menších prostor vůbec nejpraktičtější. Jakmile je zavřete, máte v koupelně dokonale uklizeno, aniž by se na věci prášilo. Drobnější věci je však nutné uložit do organizérů. Obsahují spoustu přihrádek, které umožní rychlou orientaci a zajistí pořádek na delší dobu. Uložit si do nich můžete kapesníky, odličovací tampony, laky na nehty, kosmetiku i gumičky do vlasů.

Otevřený prostor doplní rostliny a dekorace

Police působí na malém prostoru vzdušně. Pokud chcete, aby vaše koupelna zůstala stylová, vystavte si na ně skleněnou dózu s kamínky, voňavý difuzér, oblíbený parfém. Platí však, že méně znamená více. Dokonalé zátiší vytvoří také pokojové rostliny, kterým prospěje vlhké prostředí koupelny.

Jestli máte v místnosti zoufale málo místa a jste nuceni zaplnit police praktickými drobnostmi, pořiďte si na ně proutěné nebo látkové košíky, případně průhledné organizéry. Pomohou vám s organizací i hledáním, stejně tak s odkládáním šperků, když odcházíte do sprchy.

Využijte veškerý prostor, který koupelna nabízí

Uplatnění najde v malých koupelnách také multifunkční nábytek. Příkladem může být skříňka s posuvným zrcadlem a otočným stojanem, za nímž najdete úložný prostor. Využít lze také dveře, na které zavěsíte háčky na ručníky a župany nebo kapsový organizér. Dále čtěte: I z menší koupelny, kde perete, si můžete vytvořit příjemný wellness.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu