I z menší koupelny, kde perete, si můžete vytvořit příjemný wellness

Koupelna 09. května 2021 | 16:42 — Marie Drahá
Závidíte všem, kteří mají doma koupelnu bez povalujícího se špinavého prádla, čistidel a aviváží? I na malém prostoru lze zřídit příjemný wellness kout, v němž se úžasně zrelaxujete. Chce to jen pár chytrých nápadů a šikovné úložné prostory.
Další 4 fotografie v galerii
I v menší koupelně můžete prádelnu šikovně schovat / Depositphotos

Plánování koupelny v malém bytě může být někdy velký oříšek. Boj o každý centimetr často způsobí, že se kvůli pračce připravíte o vanu. Mnohdy také netrvá dlouho a z koupelny se rázem stane prádelna. Pokud s ní ale počítáte předem, můžete se vyhnout několika chybám.

Zkuste prádelnu oddělit a schovat

Prášky a saponáty v dosahu dětí? Prádelní šňůry nad vanou? To všechno k příjemné atmosféře příliš nepřispívá. Přestože se prádelny v domácnosti vzdát nemůžete, zkuste ji schovat. Podobně jako další místnosti bytu lze i koupelnu rozčlenit na několik částí, dokonce bez stavebních úprav.

Zatímco vana se zástěnou či sprchový kout s umyvadlem budou navenek tvořit harmonický celek, prádelní část můžete schovat za praktická dvířka nebo moderní závěs, případně i paraván. Jednoduše se stane neviditelnou. Kromě pračky a sušičky může být její součástí nástěnný sušák na prádlo s nastavitelnými policemi, závěsný koš na špinavé prádlo nebo dírkovaná deska pro ukládání pracích prostředků. Během pěkného počasí lze využít veškerých možností a pověsit prádlo na balkon či na zahradu. Dále čtěte: Pokud musíte po každém sprchování vytírat téměř celou koupelnu, je na čase udělat změnu.

Jednotný styl bez zbytečných drobností

Na malém prostoru se vyplatí využít stěny až ke stropu. Jednotná barva, ideálně bílá či krémová, prostor opticky sjednotí a s trochou šikovnosti také zvětší. Nesnažte se však svůj malý oddělený wellness kout zbytečně přeplnit. Přestože malý prostor provzdušní police, ručníky a osušky by měly být schované za dvířkami skříněk. Drobnosti lze uložit do úhledných košíků či textilních boxů stejného vzhledu. Pro příjemnou atmosféru nezapomeňte pověsit do koupelny hezký obrázek, osvěžit ji příjemnou vůní a relaxační svíčkou.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu