Rostliny na toaletu, které se v boji proti pachům osvědčily na jedničku

Koupelna 29. června 2021 | 12:57 — Marie Drahá
Nebaví vás stále investovat do osvěžovačů vzduchu, ale přitom nechcete mít na záchodě zápach? Kromě výroby vlastních přírodních vůní existuje další možnost, jak pročistit vzduch na toaletě - dát si na polici květináč. Mezi účinné pohlcovače pachů patří například bambus nebo zelenec.
Dalších 5 fotografií v galerii
Zeleň patří také na toaletu, kde účinně nahradí jakýkoliv sprej / Depositphotos

Existují rostliny, kterým nevadí nedostatek světla ani specifické podmínky, které nejmenší místnost v domě nabízí. Jsou nenáročné na údržbu a svůj účel přitom splní na jedničku. Potřebujete zlepšit na záchodě vzduch? Tyto rostliny sice nevoní úplně omamně, ale fungují.

Zelenec

Převislá pokojová rostlina světle zelené barvy s bíle pruhovanými listy je velmi oblíbená nejen kvůli svému vzhledu, ale také kvůli tomu, že je nenáročná. Navíc je prokázáno, že zbavuje vzduch toxických látek i některých choroboplodných zárodků.

Lopatkovec

Nepotřebuje mnoho světla ani vody, takže i při nedostatečné péči přežije takřka všechno. Lopatkovec je nezmar mezi pokojovými rostlinami, přitom skvěle čistí vzduch. Dokáže absorbovat spoustu škodlivin a nepříjemných pachů.

Tchynin jazyk

Přestože světlo miluje, dokáže se bez něj obejít. Tchynin jazyk měl v domácnostech našich babiček nezastupitelné místo. Skromná pokojovka se špičatými listy totiž v místnosti pohltí, co se dá. Tato rostlinka se znovu dere na výsluní popularity. Dále čtěte: Miniskleník. Originální a plně funkční dekorace, kterou nepřehlédnete.

Břečťan

Některé odrůdy břečťanu se dají pěstovat také v interiéru, kde vypadají velmi hezky a především čistí vzduch. Na rozdíl od venkovních prostor si můžeme v bytě jejich růst lépe pohlídat. Přežijí dokonce i na místech, kde jiné rostlinky brzy skomírají. Břečťan vypadá krásně v závěsném květináči.

Bambus

Exotické dřevině pocházející z Asie se daří na zahradě i v bytě. Patří k nejrychleji rostoucím rostlinám. Kromě toho, že podle Číňanů přináší štěstí, dokáže pohltit obrovské množství škodlivin, například formaldehydu, ale také zápachů.

Chryzantéma

Bohatě kvetoucí podzimní kráska se rovněž řadí mezi rostliny, které si účinně poradí s jakýmkoliv zápachem a dalšími škodlivinami. Hrnková chryzantéma udělá v interiéru parádu, podle všeho také zvýší vzdušnou vlhkost a pomůže zbavit se stresu.

Zdroj: www.thespruce.com, www.ceskestavby.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu