Ochrání před slimáky a vyčistí celý dům. Zubní pasta jako univerzální pomocník v domácnosti

Tipy a inspirace 07. září 2021 | 09:01 — Zuzana Procházková
Zubní pastou si každý den čistíme náš chrup. Věděli jste však, že je skvělým a zároveň všestranným pomocníkem v domácnosti nebo na zahradě? Navíc si hravě poradí například se svědivými štípanci nebo poškrábaným displejem na telefonu. Budete se divit, co vše dovede.
Další 3 fotografie v galerii
Se zubní pastou dokáže šikovná hospodyně uklidit i celý dům / Depositphotos

Možná se budete divit, ale pasta na zuby má mnohem širší pole působnosti než jako prostředek k ústní hygieně. Zubní pasta je totiž naprosto skvělým pomocníkem v domácnosti na vyčištění různých ploch, rezů nebo například vodního kamene. Zkušené hospodyňky pastu používají i jako například účinný prostředek proti slimákům. No a naprostí fajnšmekři s ní zase dokážou odstranit škrábance od telefonu.

Dokonale čistý záchod

Došel vám čisticí prostředek na záchod? Žádný problém. Zubní pastu doma jistě máte. S ní totiž záchodovou mísu i prkýnko vyčistíte stejně kvalitně jako s čisticím prostředkem. Naneste ji rovnoměrně po celé toaletě i dovnitř do záhybu a jednoduše vydrhněte kartáčem na toaletu. Výsledek vás mile překvapí. Navíc, s velkou pravděpodobností bude díky pastě toaleta mnohem zářivější.

Umyvadlo i kohoutek jako nové

Zubní pastou můžete také snadno vyčistit umyvadlo i kohoutek. Vodní kámen pustí a koupelna bude naleštěná k nepoznání. Postačí vám trocha pasty, kterou naneste na umyvadlo i kohoutek a vydrhněte.

Nablýskané kovové hrnce

Na zubní pastě je skvělé to, že dokáže navrátit zašlým kovovým hrncům jejich nádhernou stříbrnou barvu. Uděláte to velmi jednoduše. Naneste pastu na hrnec, rozetřete ji a nechte chvíli působit. Poté stačí jen opláchnout. V případě, že jsou hrnce velmi zašlé, tak nechte pastu působit mnohem déle.

Bariéra proti slimákům

Zkušené hospodyňky ví, že zubní pasta si najde své uplatnění i na zahradě. Dokáže totiž vaše zeleninové záhony ochránit proti útoku slimáků. Je to z toho důvodu, že zubní pasta slimákům nevoní a už vůbec nechutná. Naneste proto zubní pastu kolem míst, kam nechcete, aby se slimáci dostali.

Pryč se škrábanci na telefonu

Do pětice skvělých tipů, jak využít v domácnosti a na zahradě zubní pastu, je odstranění škrábanců na telefonu. O zubní pastě se tvrdí, že pokud nemáte na displeji pavouka jako hrom ze všech stran, tak zubní pasta dovede jemné škrábance odstranit. Postačí vám pouze malé množství zubní pasty, které naneste na displej a jemně ho hadříkem na displeji rozetřete. Nakonec otřete vlhkým hadříkem. Dále čtěte: Pokud chcete ihned nakopnout orchidej k novému růstu a květenství, zaměřte se na kořeny.

Zdroj: thespruce.com, mashable.com, dailymail.co.uk.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu