Co musíte udělat, když se do vašeho domu dostane myš

Tipy a inspirace 10. září 2021 | 08:10 — Mirka Malá
Pole jsou sklizená a někde dokonce už i zoraná, a tak se myši stahují blíž k domům. Nadcházející podzimní sezona je proto pro většinu majitelů domů a zejména těch starších opravdu náročná.
Další 3 fotografie v galerii
Myš si vždy najde cestu do domu, pokud existuje / Depositphotos

Do jisté míry ani nezáleží na tom, jak veliký nebo starý je váš dům. Myši si vždy najdou cestu, když se chtějí dostat dovnitř. Ale nebojte se, stále existují způsoby, jak zajistit, abyste na přítomnost myší ve vašem domě přišli včas.

Zjistěte, kudy se myš dovnitř dostala

Jakmile zjistíte, že máte v domě myš, není prvním úkolem ji chytit, nýbrž zjistit, kudy tam vlezla. Pokud to neuděláte, pak si cestu do vašeho domu najdou i další myši. Takže poctivě obejděte celý dům a najděte tu malou skulinku, kterou se myš dostala dovnitř. Velkou pozornost věnujte sklepům, ventilacím, ale také podkrovním prostorám a dokonce i izolaci.

Pokud na nic nepřijdete, pak vyzkoušejte jeden trik. Nasypte například prášek do pečiva všude, kde si myslíte, že se myši pohybují. Jakmile tudy myš projde, zanechá za sebou díky prášku stopu, která vás může dovést k místu, kudy do domu přišla.

Pokud si nejste jistí, že myš doma máte, více si všímejte drobností. Rozhodně byste neměli přehlédnout myší trus, nakousané krabičky a obaly od jídla ve spíži nebo skříňkách, drobky, které najdete na podivných místech a v neposlední řadě byste měli ucítit i pižmový zápach.

Pokud si někde ve vašem domě udělala nový domov rovnou myší rodinka, poznáte to také snadno. Jakmile začnete vídat běhat myš po domě často, je jasné, že je jich tam víc. A to je velmi nebezpečné. Samice se totiž mohou rozmnožovat, když jsou pouhé dva měsíce staré, a mohou porodit vrh každých šest až osm týdnů. Každý vrh čítá dvě až 12 myšek, takže jakmile začnou samice u vás doma rodit, hrozí velké zamoření.

Jak myši vyhubit

Pokud jste již našli místo, kudy se myši do vašeho domu dostávají a utěsnili ho, pak se musíte rozhodnout pro nějaký způsob, jakým myš nebo myši, které už ve vašem domě jsou, vyhubíte.

Jednou možností jsou samozřejmě klasické pastičky na myši, stále oblíbenější jsou ale také granule. Ty stačí nasypat třeba na malý talířek, který umístíte bezpečně pod skříně. Tyto jedy vyvolávají po pozření u myší žízeň, takže se snaží dostat ven z domu, aby se někde venku napily. Ve většině případů tak odpadá nepříjemnost odklízení mrtvých myší.

Granule můžete rovněž preventivě umístit na bezpečná místa na zahradě, například někam na terasu nebo do kůlny na nářadí. Myši je pozřou už tam, a nebudou tak spěchat do vašeho domu. I tak je ale důležité, abyste především myším zabránili v průniku do vašeho domu. Dále čtěte: V čem je tajemství máchání s octem a proč je ocet tak skvělý při praní prádla.

Zdroj: Martha Stewart.

Témata: myš, dům, hubení, granule
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu