Mýty o uklízení: Tipy, které ve skutečnosti nefungují

Interier 23. května 2022 | 09:42 — Pavla Krejčí
Asi každý se často setkal s tipy se slibovanou stoprocentní účinností, ty však ve skutečnosti nakonec vůbec nefungovaly. Pojďte zjistit, které z nich to jsou. Odteď budete vědět, čemu se vyhnout.
Fleky od červeného vína jsou noční můrou / Despositphotos

Červené fleky od vína odstraní bílé víno

Pokud si vylijete červené víno na oblečení, ubrus, gauč nebo jiné místo, rozhodně zbytečně neplýtvejte bílým vínem. Ačkoliv je jeho využití často doporučováno, opak je pravdou. Tenhle hack určitě fungovat nebude.

Ocet a soda vytvoří super čistič

Obě tyto suroviny disponují nezpochybnitelnými účinky, společně však příliš užitku nenadělají. Důvodem je, že ocet je kyselina a s jedlou sodou bude maximálně šumět. Ve skutečnosti se totiž neutralizují. Místo toho zkuste použít pouze ocet. Tipy na jeho využití jsme sepsali v tomto článku.

Otření oken novinami zanechává méně šmouh

Kdysi byl hojně rozšířen tip čistit okna novinami. Údajně mělo sklo zůstat čisté a beze šmouh. Nenechte se mýlit, dříve tento trik možná částečně fungovat, dnes je tomu ale jinak. Kámen úrazu spočívá v tom, že soudobé noviny jsou vyrobené z materiálů, které tuto účinnost rozhodně popírají. Zkuste místo použití novin nalít na hadřík z mikrovlákna ocet. Uvidíte, že vaše okna budou téměř neposkvrněna.

Čím více produktů použijete, tím lepších výsledků dosáhnete

Říkáte si, že raději použijete více prostředků, abyste si zajistili čistotu? Zde platí, že méně je někdy více. Použití více čisticích prostředků se vám může nelibě vrátit – nahromadí se vrstvy, které pak vytváří zbytky po produktech a o čistotě si můžete nechat zdát.

Použití vůně vám zničí nečistoty

Vůně může často budit dojem o čistotě. Spreje na osvěžení vzduchu nebo čisticí voňavé spreje se tváří jako produkty na úklid, avšak ve skutečnosti jen překrývají to, čeho se chcete zbavit. Neodstraňují nečistoty a choroboplodné zárodky.

Čisticí roztoky působí okamžitě

Je to taková ta naivní touha. Aplikujete čisticí prostředek a čekáte, že se výsledky dostaví okamžitě. Při nanesení roztoku je však důležité vydržet, dokud se nevsákne a nezačne účinně působit. Pokud byste ho příliš brzy otřeli, nemuseli byste odstranit všechny nečistoty. A to přece nechcete. Psali jsme také: Jak využít ocet jako domácí osvěžovač stíratelných povrchů, koberců či vzduchu

Autorský článek, další zdroj: familyhandyman.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu