Barva ložnice má vliv na sex. Karamelová a červená je jistota, šedé se vyhněte

Interier 13. srpna 2022 | 08:33 — Pavla Krejčí
Chuť na sex ovlivňují různé faktory, a dokonce i barva ložnice. Některé odstíny jsou dobrým stimulantem, jiné jsou naopak dokonalými zabijáky nálady. Která barva vám zajistí aktivnější milostný život a kterým se naopak vyhnout?
Barva ložnice působí na sexuální touhu / Depositphotos

Věděli jste, že barvy vaší ložnice mohou podvědomě zvyšovat a snižovat erotickou náladu? Podle odborníků existují barvy, které mnozí vnímají jako romantické a mohou zlepšit sexuální život. Existují ale také barvy, které mívají opačný efekt, a jsou tedy zabijáky erotické nálady. Pokud přemýšlíte nad změnou barvy, je na pořadu dne vzít v potaz právě tento fakt. Nejedna studie dokazuje, že barva stěn vaší ložnice může ovlivnit váš sexuální život. 

Karamelová zvyšuje četnost sexu

Podle studie Travelodge mezi nejpřitažlivější barvy patří karamelová. Více než 2000 párů odpovědělo, že v pokoji s karamelovými stěnami měli více sexu. Je za tím vědecký důvod. Karamelová silně připomíná čokoládu. Ta je díky aztécké víře považována za afrodiziakum. Studie, z roku 2014, dokonce potvrdila, že mezi láskou a čokoládou skutečně existuje silné spojení. Studie došla k zjištění, že pokud nezadaní konzumují více čokolády, vyvolává u nich pocity romantiky a přitažlivosti.

Červená zvyšuje erotické jiskření a touhu

Podle Psychology Today je červená spojována s vášní a erotikou. Červená byla ve starověkých společnostech symbolem postavení a moci, především u mužů. Tato barva je klasicky známá jako barva vášně a dokáže vytvořit opravdu vzrušující atmosféru. Rovněž bylo prokázáno, že červená zvyšuje krevní tlak a srdeční frekvenci.

Není však nutné volit zářivou červenou, mnozí ji vnímají jako agresivní. Ideální jsou jemné nebo tmavě červené tóny. Erotické prostředí naladíte také pomocí dekorací a detailů. Vyberte si barevný tón, který vám nejvíce vyhovuje.

Podle studie, z roku 2012, která byla zveřejněná v Journal of Experimental Social Psychology, muži viděli ženy v červené barvě jako „sexuálně vnímavější“.

Bílá a šedá působí asexuálně

Ačkoliv jsou bílá a šedá nejklasičtějšími odstíny, které si vybíráme do pokojů, paradoxně nejvíce snižují sexuální touhu. Díky jejich velmi světlému tónu mohou v ložnici působit chladně a omezovat tak erotičnost. Šedá barva navíc často působí formálně a může omezit spontánnost a sexuální vášeň. Pokud se nutně nechcete pouštět do výrazných barev, popřemýšlejte nad barevnými doplňky.

Psali jsme také: Levandule, vratič, máta a jiné bylinky, které spolehlivě odpuzují komáry

Autorský článek, další zdroj: freundin.de, bustle.com

Související články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu