Posuňte úklid koupelny na novou úroveň. Používání esenciálního oleje nebo grapefruitu vám usnadní život

Koupelna 29. srpna 2022 | 11:02 — Pavla Krejčí
Uklízení – pro někoho otrava, pro jiné posedlost. Přemýšlíte, jak co nejefektivněji uklidit koupelnu, která se mnohdy stává tím nejhorším místem na čistotu? Díky těmto tipům se váš úklid změní doslova v čistou radost.
Mějte díky chytrým tipům z uklizení radost / Pixabay

Úklid koupelny je pro někoho relax, pro ostatní nic jiného než dřina. Od teď ale máte šanci na změnu. Díky těmto tipům konečně zapomenete na uklízení jako na povinnost. Vaše koupelna bude čistá, svěží a příjemně voňavá.

Esenciální olej jako kouzelný pomocník

Chcete svou koupelnu či toaletu udržovat svěží a neustále voňavou? Vsaďte na univerzálního pomocníka – esenciální olej, který nabízí nespočet vůní. Vyzkoušeli jste někdy esenciální oleje na čištění koupelny? Většina komerčních čisticích prostředků obsahuje chemikálie, které vám mohou ublížit, ale to není případ esenciálních olejů. Jedním ze způsobu použití je nakapání pár kapek na toaletní papír. Rovněž si můžete vyrobit své vlastní čistě přírodní čisticí prostředky.

Čistič na toalety

Potřeby:

  • 1 šálek jedlé sody
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička levandulového oleje
  • 1 čajová lžička oleje z čajovníku
  • 1/2 šálku tekutého mýdla
  • 1/4 šálku bílého octa

Připravte si velkou mísu a vložte do ní všechny ingredience kromě octu. Dobře je promíchejte. Poté pomalu přidávejte bílý ocet, ale buďte opatrní, jakmile směs začne šumět. Použijte lahvičku se sprejovou hlavicí a nalijte do ní směs. Následně ji můžete použít k čištění záchodové mísy a sedátka.

Univerzální čistící prostředek na koupelnu

Potřeby:

  • 3 kapky levandulového oleje
  • 2 kapky bergamotového oleje
  • 1/4 šálku soli
  • 1/2 šálku boraxu
  • 1 šálek jedlé sody

Pořiďte si plastovou uzavíratelnou láhev a vložte do ní všechny ingredience. Láhev protřepejte, aby se vše dobře promíchalo. Nechte přes noc uležet. Druhý den si připravte malé množství a nastříkejte přímo na povrch, který chcete čistit. Pomocí houbičky odstraňte nečistoty. Poté dobře opláchněte.

Aviváž proti prachu

Co takhle využít účinky aviváže na praní? Skvěle totiž dokáže odstranit prach. Smíchejte aviváž a vodu v poměru 1:4 a skladujte ve spreji. Při použití naneste trochu roztoku na čistý hadřík, otřete povrch a poté vyleštěte suchým hadříkem.

Vyčistěte zrcadlo pěnou na holení

Ano, skutečně čtete správně. Pokud použijete pěnu na holení k čištění zrcadel zabrání to jejich zamlžování. Jednoduše ji nastříkejte na zrcadlo, setřete houbou a vyleštěte. Vaše zrcadlo vydrží lesklé a nezamlžené dva až tři týdny.

Vyčistěte vanu grapefruitem

Pokud je vaše vana opravdu špinavá, vsaďte na grapefruit. Jednoduše rozkrojte citrus na polovinu. Posypte vanu solí a pomocí vody a grapefruitu vydrhněte vanu. Následně ji opláchněte, abyste docílili lesku a nádherně vonící koupelny. Psali jsme také: Barva ložnice má vliv na sex. Karamelová a červená je jistota, šedé se vyhněte

Autorský článek, další zdroje: lifehacker.com, freundin.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu