Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Komerční sdělení 18. března 2024 | 10:29 — redakce
Ať už vybíráte dveře pro svůj domov nebo komerční prostor, důležitá pro vás je bezesporu jejich estetika, ale i řada dalších užitných vlastností. Na současném trhu najdete širokou škálu dveří, ve kterých však může být poněkud náročné se vyznat. Podle čeho vybírat hliníkové dveře, aby splňovaly požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků? Rádi vám poradíme v následujících řádcích.
Turbulentní růst cen energií v posledních letech ukázal, že se vyplatí investovat do energeticky úsporných řešení / aluprof.com

Hledejte skvělé tepelně izolační vlastnosti

Turbulentní růst cen energií v posledních letech ukázal, že se vyplatí investovat do energeticky úsporných řešení, protože se v tomto ohledu návratnost rapidně zrychlila. Hodnotu tepelně izolačních vlastností dveří hledejte pod označením U, respektive Uf nebo Ud, ty vyjadřují součinitele prostupu tepla.

Jednotkou součinitele prostupu tepla je W/m2K, která udává, kolik tepelné energie ve wattech se ztrácí přes m2 dané konstrukce při teplotním rozdílu vnitřní a vnější teploty 1 K. Součinitel prostupu tepla tedy vyjadřuje, kolik tepla materiál propustí a čím je číslo nižší, tím lepší tepelně izolační vlastnosti dveře mají.

V tomto ohledu hliníkové dveře opravdu vynikají, protože správný model dokáže splnit i nejpřísnější normu, která platí pro pasivní domy.

Nenechte se rušit hlukem

Při výběru dveří, byste měli svou pozornost zaměřit i na jejich akustické vlastnosti. Přeci jen oceníte ten klid, když vás přestane rušit hluk z ulice, a to nejen doma, ale i ve vaší kanceláři nebo prodejně. I v ohledu na tyto požadavky moderní hliníkové dveře obstojí na jedničku, jen je potřeba vybírat dodavatele s rozvahou.

Neslevte ze svých požadavků ani v oblasti designu

Konstruktéři a návrháři jsou si vědomi, že je u dveří design skutečně nesmírně důležitý, protože dveře jsou to první, co vaši návštěvníci vidí. Výrazně se tak podílejí na utváření prvního dojmu.

V současné době je stále velmi oblíbený v interiérovém designu minimalismus, který se podařilo dokonale skloubit s těmi nejmodernějšími materiály. Současné hliníkové dveře totiž nabízejí možnost mimořádně úzkých rámů a dalších profilů. Díky tomu hliníkové dveře dokonale padnou k většině komerčních, veřejných i bytových objektů.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu