Kouzlo vánoční terasy. Jak si ji vyzdobit stylově a bez větších investic

Exterier 19. prosince 2020 | 09:31 — Marie Drahá
Chcete rozšířit vánoční atmosféru ze svých domovů i do venkovních prostor? Nezapomeňte si na svátky vyzdobit terasu. Stačí pár jednoduchých dekorací, abyste se na ní cítili příjemně, když si během svátečních dnů přijdete ven vypít voňavý punč.
Další 4 fotografie v galerii
Jednoduchá výzdoba ponechá verandě zimní nostalgii / Depositphotos

Pokud chcete ponechat terase zimní nostalgii, vyzdobte ji střídmě a elegantně. Slušet jí budou mini jehličnany v truhlících i venkovní bonsaje. Chvojí a šišky, které si přinesete domů cestou z procházky, ale také nikdy nezklamou. Vyzdobit jimi můžete truhlíky, když je zapícháte do zeminy společně s větvičkami šípků nebo drobnými oranžovými plody. Barevné kuličky vánoční dekoraci krásně rozsvítí. Truhlíky můžete orámovat celou terasu.

Místo truhlíků skleněná váza

Nechce se vám hrabat v hlíně? Pak vezměte z domu velkou skleněnou nádobu a naplňte ji střídavě šiškami a jehličím, které doplníte červenými šípky nebo menšími vánočními koulemi, jež jste nepoužili v interiéru. Jednoduchou dekoraci s velkým efektem zvládnete během chvilky.

Každé terase bude slušet vánoční věnec. Vůbec není na škodu, pokud jich máte v okolí domu hned několik. Pro výrobu jednoduchého závěsného věnce stačí využít korpus ze sušené slámy a pomocí drátku jej ozdobit několika větvičkami ze smrčku nebo borovice. Tavnou pistolí na ně můžete připevnit i několik jednoduchých ozdob.

Stromky ozdobí jablíčka i řetězy

Nehodí se vám na stromeček třpytivé řetězy, které jste se už pomalu chystali vyhodit? Možná jim ještě najdete využití, pokud s nimi omotáte trámy na terase nebo některé z jehličnanů na zahradě. Jednoduché jednobarevné řetězy překvapivě sluší i holým ovocným stromům. Ozdobit je můžete také pověšenými jablíčky nebo kroužky pomerančů, a potěšit tak ptáčky.

Jestli se vám na půdě válí staré sáňky, vytvořte z nich nádhernou dekoraci před domem nebo na terase. Možná je stačí trochu přelakovat nebo nastříkat sněhovým sprejem, vhodně naaranžovat a posadit na něj sněhuláka. Vyrobíte jej snadno z ponožky, ze sklenice nebo starších květináčů. Z větších krabic pak vytvoříte dárky převázané barevnou stuhou.

Posviťte si na terase

Ani terasa se bez světel neobejde. Záleží jenom na vás, zda dáte přednost klasickým řetězům, lampičkám, rampouchům nebo světelným sítím. Ideální volbou je časovač, který žárovky zapne a vypne pokaždé ve stejnou dobu. Při nákupu však vždy zkontrolujte, že se jedná o venkovní osvětlení a nezapomeňte jej pevně připevnit, aby odolalo povětrnostním vlivům. Dále čtěte: Ozdobte si domov i zvenku. Držte se základních zásad pro výběr venkovního vánočního osvětlení.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu