Objevte kouzlo mini pokojovek. Z každého interiéru udělají výjimečný

Interier 23. srpna 2020 | 10:37 — Marie Drahá
Není větší radost, než když se poprvé zakousnete do rajčete, které jste si vypěstovali na vlastní zahrádce. Koupené v supermarketu se mu totiž nikdy nevyrovná. Podobné je to i s pokojovými rostlinami. Když si je vypipláte doslova od miminka, nedáte na ně dopustit.
Další 3 fotografie v galerii
Mini pokojovky se staly hitem po celém světě / Depositphotos

Na první pohled by se mohlo zdát, že se miniatury pokojových rostlin hodí tak maximálně do domečku pro panenky. Ale opak je pravdou. Poslední roky se jedná o hit, jemuž propadli pěstitelé na celém světe. Tzv. baby plants jsou totiž neskutečně roztomilé a v interiéru představují velmi působivou dekoraci.

Vyzkoušejte netradiční mini orchideje

Mini pokojovky mají průměr maximálně šest centimetrů a lze mezi nimi najít nejrůznější druhy. Pro toho, kdo není příliš zkušený zahradník, je nejlepší začít s kaktusy či sukulenty. Vybírat lze ale také mezi kapradinami či orchidejemi. Zejména mini orchideje se těší velké oblibě. Od klasických se liší pouze velikostí. Péče o ně je stejná, ale malá orchidej vypadá výjimečně už na první pohled.

Miniatury pokojových rostlin mají krom toho celou řadu výhod. Především odpadá starost, kam s nimi, protože se vejdou prakticky všude. Stejně jako v případě klasických rostlin je však nutné respektovat sluneční podmínky. Další předností tzv. baby plants je podstatně nižší cena. Pokud vás láká vyzkoušet neobvyklý druh, může být i toto rozhodující.

Milý dárek za pár korun

Jestli přemýšlíte o menším dárku pro své známé, mohou být mini pokojovky tím pravým. Velkou radost uděláte především nadšeným pěstitelům. Dále čtěte: Škůdci pokojovek, se kterými se setká každý pěstitel. Jak s nimi zatočit i bez chemie.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu