I do malého bytu si můžete vybrat pohodlnou sedačku

Interier 16. února 2021 | 10:05 — Klára Sanders
Když zařizujete malý byt, většinou řešíte opravdu každý centimetr. Pokud do takového bytu pořizujete novou sedačku, je dobré brát v úvahu i tvar pokoje. Naštěstí je na trhu obrovské množství nábytku, takže je z čeho vybírat.
Další 4 fotografie v galerii
I malá pohovka musí být pohodlná a příjemná / Pixabay

Sedačka je velmi důležitý kus nábytku, který dotváří celkový vzhled pokoje. Naštěstí dnešní designéři myslí i na malé byty. Nábytkové kousky do malých bytů jsou obvykle promyšleny do posledního detailu, přitom jsou krásné a neztrácejí ani na komfortu. Příkladem mohou být postele, které se ve složeném stavu tváří jako moderní obývací stěny a večer se promění v pohodlné manželské lože.

Sedačka je středobodem pokoje

I tak ale občas není snadné miniaturní obývák zařídit podle představ. Problematická bývá obzvláště sedací část. Ve velkém obchodě se sedací souprava tváří malá, ovšem v malém bytě doslova naroste do obřích rozměrů. Pohovka je přitom středobodem obýváku. Slouží k mnoha účelům - lidé na sedačce sedí, leží, jedí, učí se, čtou knihy, relaxují, spí nebo jen tak lenoší. Proto by sedačka ani v malém bytečku neměla chybět.

Někteří výrobci nabízejí opravdu miniaturní sedačky. Neřiďte se ale jen rozměry. I malá pohovka musí být pohodlná a příjemná. Zajímavým a chytrým řešením jsou takzvané dvojsedáky. Možná i vy budete překvapeni jejich komfortem. 

Výhody dvojsedáků

Obrovskou výhodou dvojsedáků je to, že šetří místo, a také to, že vypadají skvěle nejen ve studentském pokoji, ale i v decentním a elegantně zařízeném obýváku. Na výběr je totiž celá řada typů, takže si vybere opravdu každý.

A nenechte se zmást, ani jejich menší rozměr jim neubírá na pohodlnosti. Stačí, když se před koupí zaměříte na polstrování a vyberete přesně podle svých představ a nároků.

Pohodlné sezení pro tři

Dvojsedák je už podle názvu určený pro dvě osoby, vejdete se na něj ale klidně i tři. Pokud ale počítáte s tím, že na svém dvojsedáku budete sedět ve třech, je dobré na to pamatovat už při výběru sedacího nábytku. Poohlédněte se po takovém, který má sedací část vytvořenou z jednoho kusu. Právě takový typ totiž zajistí pohodlné sezení i třem lidem.

Pokud si pořídíte dvojsedák se dvěma polštáři, člověk sedící uprostřed bude neustále zapadat mezi polštáře a moc pohodlí si tak neužije.

Pokud žijete v bytě s dětmi nebo domácími mazlíčky, můžete v souvislosti s potahem zvolit speciální textilii s technologií snadného čištění mýdlovým roztokem. V případě přítomnosti čtyřnohých mazlíčků nejsou nejlepší látky s příliš hrubou strukturou - svými drápky takovýto materiál snadno zničí. Pokud sedačku často využíváte, může se na ní čas od času objevit i nějaká ta skvrna. Psali jsme také: I malý obývák může vypadat prostorně. Stačí pár optických triků

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu