Tajemství dekorování. Vyzkoušejte designové police s nápadem

Interier 13. dubna 2021 | 12:55 — Marie Drahá
Nástěnné police a regály mají v domácnostech nezastupitelné místo. Představují skvělý způsob, jak ušetřit prostor na podlaze a přitom uložit knihy, fotografie, hudební nosiče či další drobnosti na různých místech v bytě. Chcete být originální? Zkuste vystavovat s nápadem.
Dalších 8 fotografií v galerii
Designové police jsou praktické a současně atraktivní / Depositphotos

Menší úložné díly patří mezi doplňkové kusy nábytku, kterými můžete dodat místnosti toho správného ducha. Dekorace mohou být totiž nejen praktické, ale také nápadité. Designové police na knihy, víno nebo hračky jsou toho zářným příkladem. K dostání jsou v nejrůznějších materiálech - počínaje dřevem, kovem, proutím, sklem a plastem konče. Jedná se o nábytek, který vás svým vzhledem doslova uchvátí.

Neviditelné police

Netoužíte v místnosti po daších kusech nábytku? Připadají vám klasické police zbytečně mohutné nebo nevkusné? Přesto existuje způsob, jak oživit stěnu oblíbenými knihami. Neviditelné police mají tu výhodu, že po montáži nejsou na zdi vůbec vidět. Knihy položené na polici budou vypadat, jako že levitují na stěně.

Minimalistické řešení

Dají se sehnat v různých barvách i tvarech, jejich společným jmenovatelem jsou jednoduché linie. Jedná se o police či vitríny, které se hodí do všech místností v bytě a je možné je kombinovat s různými materiály. Rádi byste dřevěnému prostoru trochu odlehčili? Poohlédněte se po kovové vitríně ve tvaru čtverce nebo růžové polici z oceli. Prostor dokonale provzdušní.

Rohové police a regály

Představují chytré řešení, jak využít kouty v malých místnostech. Hodí se do kuchyně i do koupelny, velmi zajímavě působí v obývacím pokoji, když do nich uložíte knihy nebo postavíte pokojové rostliny. Hledáte oživení? Vsaďte na jednoduchost nebo atypický tvar.

Plovoucí nábytek

Představují stylový, ale především funkční doplněk do místností, v nichž chcete dosáhnout moderního vzhledu. Plovoucí police mohou být různě členité a vyrobeny ze dřeva, stejně tak skleněné s přiznanými či nenápadnými držáky. Hodí se na vystavování dekorativních předmětů i drobného příslušenství v koupelně.

Nevšední tvary

Rovné police jsou podle vás nuda? Sáhněte po těch, které jsou zajímavé už jen svým tvarem. Může to být iniciála vašeho jména, motiv jablka, mraku, zajímavě může vypadat v interiéru také knihovna ve tvaru lidské hlavy. Designové police nabízí jednoduché řešení, jak oživit tmavý kout nebo jakoukoliv šedou místnost v domě. Dále čtěte: Tipy na různé styly, v jakých si můžete zařídit obývací pokoj.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu