Objevte kouzlo anglického stylu bydlení. Je tradiční a vypadá noblesně

Interier 08. května 2021 | 17:42 — Marie Drahá
Interiér v anglickém stylu sází na klasiku, ale není tolik honosný. Přestoze si potrpí na zdobení, může být vítaným kompromisem mezi rustikálním stylem a minimalismem. Je pro všechny, kteří milují venkov a historii se známkou noblesy. Řadu obdivovatelů má také u nás.
Další 4 fotografie v galerii
Dřevěný nábytek v tmavých barvách dominuje interiéru / Depositphotos

Anglický styl bydlení kombinuje hned několik různých stylů najednou. Zařídit si byt v tomto duchu proto není úplně snadné. Obecně se řadí k tradičním stylům, jakými jsou vintage nebo Provence. Působí elegantně a spořádaně. Rozhodně není přeplácaný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hodí se nejen na venkov, ale také do města, bez nádechu anglických tradic se však neobejde.

Pastelové barvy mají přednost

V tradičním interiéru není prostor pro křiklavé barvy. Pro starou Anglii jsou typickými odstíny bílá, krémová, tmavě hnědá, šedá, často se v místnostech ale setkáme také s cihlovou nebo tmavě červenou barvou, dokonce se světle modrou, meruňkovou nebo růžovou. Pastelové barvy tady jednoznačně hrají prim. Vhodný je kontrast v kombinaci s jemnými vzory a zaoblenými tvary.

Starožitný nábytek je k vidění v anglických interiérech vůbec nejčastěji. Masivní tmavé dřevo jako mahagon, ořech nebo dub se do něj hodí zřejmě nejvíc. Dřevo je v místnosti naprostý základ. Kromě nábytku jím Angličané často obkládají také stěny. Doplňuje jej obvykle kov, kámen, mramor, kůže nebo křišťál. Ten se objevuje v domácnostech především v podobně honosného lustru.

Květinové vzory zdobí i stěny

Pro anglický styl bydlení jsou typické odkládací stolky vhodné pro odložení čajového servisu nebo starožitných svícnů. Nábytek je většinou čalouněný a pyšní se nápaditými vzory. Prostor dostávají florální motivy, károvaný vzor, ale také patchwork. Podobně zdobené polštáře doplňují pohovky. V místnosti obvykle nechybí ani těžké závěsy či kožešiny.

Zapomenout nemůžeme ani na krb, na jehož římse jsou obvykle vystaveny rodinné fotografie. Poblíž něj většinou stojí koš s poleny. Poslední ze zajímavostí, která dotváří celek, jsou pak zajímavě zdobené stěny. Styl přeje textilním tapetám s květinovým vzorem, zajímavému válečku nebo alespoň barvě, která kontrastuje s podlahou a nábytkem. Dále čtěte: Nedoceněná hnědá barva a kombinace, které vypadají v interiéru úchvatně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu